Header Ads

Κοζάνη: Η Καλλιόπη Βέττα για τους εργαζόμενους ΣΟΧ Νοσοκομείων

βεττα

Νέα κοινοβουλευτική ερώτηση, για το θέμα της απομάκρυνσης των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, στους τομείς της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης των Νοσοκομείων και της αντικατάστασής τους με εργολαβικούς εργαζόμενους, προτίθεται να καταθέσει άμεσα η Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε., Καλλιόπη Βέττα.

Αυτό δήλωσε η κα Βέττα, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης στις εργαζόμενες με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στον τομέα της καθαριότητας του Νοσοκομείου Κοζάνης, που χθες προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απομάκρυνσή τους. Όπως ανέφερε η βουλευτής Κοζάνης, η κυβερνητική αυτή πρακτική που ξεκινά από το 2012, διακόπηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., ο οποίος προχώρησε σε ανοικτό, διαφανή και αξιοκρατικό διαγωνισμό με την επιστασία του Α.Σ.Ε.Π. για την πρόσληψη Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Το αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει, ήταν να προκύψει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος, καλύτερες υπηρεσίες για τους ασθενείς, ασφάλεια και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους που, σήμερα, βλέπουν ξανά την κυβέρνηση της Ν.Δ. να τους απομακρύνει από το Ε.Σ.Υ..

 Η κ. Βέττα τόνισε ότι η Πολιτεία όφειλε να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους με μεγαλύτερο σεβασμό, καθώς κράτησαν όρθιο το Ε.Σ.Υ. μέσα στις δυσμενείς πανδημικές συνθήκες και ευχήθηκε η μάχη των εργαζομένων, που αφορά όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να είναι νικηφόρα, αφενός για την προσωπική τους δικαίωση κι αφετέρου για να σταλεί το μήνυμα παντού ότι η μαχητικότητα, όταν συνδυάζεται με ένα δίκαιο αίτημα, μπορεί να κερδίσει τους δυσμενείς συσχετισμούς.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.