Header Ads

Πτολεμαΐδα: Κενά σε εργοθεραπευτές και λογοθεραπευτές στις ειδικές δομές εκπαίδευσης

ειδικο σχολείο

Η έναρξη της Νέας Σχολικής χρονιάς βρίσκει τις ειδικές δομές Εκπαίδευσης στην Πτολεμαΐδα, με κενά νευραλγικής σημασίας για τη λειτουργία τους, και τη διαβεβαίωση από πλευράς των αρμοδίων, ότι θα καλυφθούν, στη δεύτερη φάση με τις προσλήψεις Αναπληρωτών, πιθανότατα, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο, με επτά παιδιά που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις αναπηρίας δεν υποστηρίζεται από Βοηθητικό προσωπικό, ούτε έναν βοηθό, δεν έχουν διοριστεί Λογοθεραπευτής και Εργοθεραπευτής, ενώ, οι υπόλοιπες ειδικότητες, καλύπτονται εν μέρει.

Ο Νέος διευθυντής του Ειδικού Σχολείου, Παύλος Τσιότσιος, στο οποίο φοιτούν δεκαέξι παιδιά, έκανε λόγο, σε δηλώσεις του, για έλλειψη στις ειδικότητες, από ένας, Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, εκπαιδευτικού, και ενός βοηθού, προσβλέποντας ότι όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι του, θα βοηθήσουν, ώστε, να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τα εκπαιδευτικά κενά. Προσδοκά ότι στα τέλη του τρέχοντος μηνός, θα στελεχωθεί το Σχολείο με την έλευση των νέων Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.