Header Ads

Εορδαία: Ερώτηση ΚΚΕ για το αρδευτικό δίκτυο Μεσοβούνου

αρδευση

Την αγωνία των αγροτών του Μεσοβούνου, για τον κίνδυνο να μην πραγματοποιηθεί τελικά το έργο Εκσυγχρονισμός και επέκταση αρδευτικού δικτύου, το οποίο χαρακτηρίζεται ζωτικής σημασίας για την περιοχή, μεταφέρουν με ερώτησή τους στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και αφορά τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου, έκτασης 2.050 στρεμμάτων και την επέκτασή του σε επιπλέον 3.200 στρέμματα. Δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ η σύμβαση του έργου, ανάμεσα στον ανάδοχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2020 με χρόνο υλοποίησης δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο ανάδοχος, επικαλούμενος την πανδημία (Covid 19) με συνέπεια τη δυσκολία εξεύρεσης υλικών, δεν προχώρησε σε καμιά ενέργεια για ενάμισι χρόνο, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί έκπτωτος. Το έργο αναμενόταν να επαναδημοπρατηθεί τον Μάρτιο του 2023 και μέχρι τώρα το αρμόδιο Υπουργείο δεν προχώρησε σε καμιά ενέργεια, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να απενταχθεί το έργο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα (ΠΑΑ 2014-2020) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες. Για τον λόγο αυτό οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από τον Υπουργό να τους ενημερώσει, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση ώστε το έργο Εκσυγχρονισμός και επέκταση αρδευτικού δικτύου Μεσοβούνου να ολοκληρωθεί.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.