Header Ads

Εορδαία: Χρηματοδότηση μελέτης για τη μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου

ειρηνοδικειο

Από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, με το ποσό των 497.600 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί η Μελέτη για τη μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Εορδαίας στα κτίρια της Βιβλιοθήκης και της αίθουσας διαλέξεων του οικισμού Πτολεμαΐδα V (στις εργατικές κατοικίες).

 Στα συγκεκριμένα κτίρια, μετά τη διαμόρφωσή τους, πρόκειται να εγκατασταθεί το Ειρηνοδικείο Εορδαίας, όπου θα διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του, καθώς σήμερα στεγάζεται στο κέντρο της πόλης της Πτολεμαΐδας σε κτίριο ακατάλληλο για την λειτουργία αυτή.

 Το έργο σκοπεύει στην αξιοποίηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ειδικότερα από το Ειρηνοδικείο Εορδαίας των υφιστάμενων κτισμάτων του πρώην Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών και τη μετατροπή τους, σε χώρο ακροατηρίου και άλλων απαιτητών λειτουργικών χώρων. Επίσης στοχεύει στη γενική αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος αναψυχής κοντά στον αστικό ιστό, καθώς η περιοχή βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το κέντρο της πόλης της Πτολεμαΐδας.

Με το έργο αυτό θα δημιουργηθούν νέοι, λειτουργικά σχεδιασμένοι χώροι που θα διευκολύνουν την λειτουργία του Ειρηνοδικείου Εορδαίας, θα μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες και θα είναι εύκολη η πρόσβαση για τα ΑΜΕΑ.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.