Header Ads

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Δυτική Μακεδονία

αρχαιο θέατρο 1

Κοζάνη: Εκδηλώσεις στα Αλωνάκια

Εκδηλώσεις, με αφορμή τη γιορτή της Γέννησης της Θεοτόκου, διοργανώνει ο Μορφωτικός σύλλογος Αλωνακίων «Ο Πόντος». Σήμερα  Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν αγώνες παιδιών σε παραδοσιακά παιχνίδια, ενώ 21:00 θα ακολουθήσει ποντιακή παραδοσιακή βραδιά με τα παιδιά του Συλλόγου. Το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 22:00, θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος χορός του Συλλόγου με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών της παραδοσιακής ποντιακής μουσικής.

Κοζάνη: Γιορτή  τρίτης  ηλικίας Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Γιορτή   Τρίτης  Ηλικίας, διοργανώνει  το τμήμα  κοινωνικής  πολιτικής  του  Δήμου Κοζάνης, την  Κυριακή  10  Σεπτεμβρίου 2023, στις  12  το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία  Κοζάνης.

Στην  εκδήλωση  θα  συμμετέχουν χορευτικά  των ΚΑΠΗ  της  Δυτ Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Κοζάνη: ΜΕΤΑΒΑΣΗ project

Με κεντρικό μήνυμα «από το ιδιωτικό στο συλλογικό και δημόσιο» το ΜΕΤΑΒΑΣΗ project διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ΣΤΗΝ Κοζάνη, στον χώρο του ΟΣΕ. Καλλιτέχνες της Κοζάνης συναντιούνται, συνομιλούν και συνδημιουργούν μεταξύ τους αλλά και με τους επισκέπτες, σε ένα ανοιχτό εργαστήριο Τεχνών, σε μια κοινή προσπάθεια ενδυνάμωσης της κοινότητας και αναζωογόνησης του δημόσιου χώρου.  Το Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου, από τις 18:30 έως τις 21:30 θα διεξαχθούν: Ανοιχτή συζήτηση λογοτεχνίας, θεατρικό εργαστήρι, «Μια βόλτα στον κόσμο της Ζωγραφικής» «Μουσικές συναντήσεις», εργαστήρι και έκθεση κοσμήματος και κατασκευές με υγρό γυαλί αλλά και ESCAPEROOM με θέμα «Είστε έτοιμοι να σώσετε τη Γη;»

Κοζάνη: «Ο Υπάλληλος» στον «Θερινό Κύκλο Λόγου & Τέχνης»

Το επίκαιρο και διαχρονικό έργο του μεγάλου μετα-επαναστατικού λογοτέχνη, διανοητή και θεατρικού συγγραφέα, Μιχαήλ Χουρμούζη «Ο Υπάλληλος», παρουσιάζει, το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης, στο πλαίσιο των Γιορτών θερινού ηλιοστασίου «Θερινός Κύκλος Λόγου & Τέχνης». Η παράσταση, σε συνεργασία με το ΟνειρόDrama και την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα δοθεί σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στον Αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καισάρειας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πτολεμαΐδα: Θεατρική παράσταση για φιλανθρωπικό σκοπό

Την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Ροζ μολότοφ», σε σκηνοθεσία Κώστα Ιωαννίδη, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Επέκεινα» την Κυριακή  10/09, στις 20:30, στοΠάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας.  Η γενική είσοδος είναι 4€ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Γρεβενά: Manakia Film Festival of Fine Arts

Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών στο πλαίσιο του 2ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου «Μανάκια», που διεξάγεται, στα Γρεβενά, με συμμετοχές από 5 χώρες. Σήμερα, Παρασκευή 8.9.2023, στις 20:00, στο κέντρο πολιτισμού Γρεβενών θα προβληθεί η ταινία «Σκοτεινός Θάλαμος». Αύριο Σάββατο 9.9.2023, από τις 20:00, θα προβληθούν διαδοχικά τα ντοκιμαντέρ  Keyhole – MIRANDA – ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ – Searching for Penny – Wintertales in Florina – Μωμόγεροι – Μαρίκα…γιατί να φοβάσαι – Το παραμύθι τση Κρήτης – αΝΙΒΑΤΟ απ’το ΓΡΙΒΙΝΟ – EVA 10.

Στις 22:00, στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Γρεβενών θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης και θααπονεμηθούν δύα βραβεία, αυτά της Επιτροπής του Φεστιβάλ Μανάκια και του κοινού.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ λειτουργεί έκθεση ιστορικής και κοινωνικής φωτογραφίας αφιερωμένη στο έργο της πρωτοπόρου Dorothea Lange, συγχρόνου της εποχής των αδελφών Μανάκια.

Επίσης στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μανάκια και για πρώτη φορά στην ιστορία των Γρεβενών διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας με ιστορικές φωτογραφίες των Αδελφών Μανάκια. Η τρέχουσα έκθεση “Γιάννης και Μίλτος Μανάκια. Τα πρόσωπα πίσω από τον φακό” που διεξάγεται στο πλαίσιο της 8ης BIENNALE Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, θα μεταφερθεί στα Γρεβενά, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Καστοριά: 34η Συνάντηση Enduro και συναυλία Onirama στο δασάκι Μεσοποταμίας

Η 34η Πανελλήνια Συνάντηση Enduro θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στο δασάκι Μεσοποταμίας Καστοριάς, με παράλληλες εκδηλώσεις και συναυλία των Onirama και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Καστοριά: Συναυλία με  την Έφη  Θώδη, για φιλανθρωπικό σκοπό

Συναυλία για  φιλανθρωπικό σκοπό, με  την Έφη  Θώδη, τον Τάσο Μακρίδη,  τον Κώστα  Σαββίδη και τον Παναγιώτη Αλεξόπουλο, διοργανώνει  η  ομάδα  ποδοσφαίρου της Καστοριάς, το  Σάββατο  9  Σεπτεμβρίου, στις  20:30, στον  οικισμό  της  Φωτεινής, στο προαύλιο του σχολείου. Η είσοδος  για την συναυλία  ανέρχεται στα  10 ευρώ, ενώ  για τα παιδιά  είναι ελεύθερη.

Πτολεμαΐδα: 6η γιορτή μελιού

Την 6η γιορτή μελιού στην Πτολεμαΐδα, διοργανώνει, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος ΠΕ Κοζάνης. Η γιορτή και τις δύο ημέρες θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 20:00, στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

Βόιο: Γιορτή Καπνού «Κριτσμάς» στο Μικρόκαστρο

Η Γιορτή Καπνού «Κριτσμάς» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Μικρόκαστρο Βοΐου.

Στην εκδήλωση, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, τμήματα, του  Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροκάστρου, του  Φιλαθλητικού-Ορειβατικού Συλλόγου Εράτυρας και του Ιππικού-Αθλητικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος», με την ορχήστρα «Χάλκινη Πανδεσία»

Κοζάνη: Έντεχνη-λαϊκή βραδιά στην Αγία Παρασκευή

Έντεχνη και λαϊκή βραδιά, με τον Παντελή Μόσχογλου και τη Μαίρη Χανιώτη, διοργανώνει ο Μορφωτικός –  Αθλητικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Κοζάνης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, με είσοδο 3 ευρώ.

Καστοριά: Διήμερες εκδηλώσεις στο Χιλιόδενδρο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χιλιοδένδρου  Καστοριάς , διοργανώνει διήμερες πολιτιστικές  εκδηλώσεις, την Κυριακή 10 και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023. Ειδικότερα, την  Κυριακή  10 Σεπτεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί 
παραδοσιακό γλέντι με τα Αηδόνια, ενώ  στο ποντιακό πρόγραμμα θα είναι  ο Νίκος Γρηγοριάδης.

Την  δεύτερη μέρα  των  εκδηλώσεων, το  πρόγραμμα  περιλαμβάνει   παραδοσιακό γλέντι με τα Χάλκινα Ηχοχρώματα και  στο ποντιακό πρόγραμμα  θα  είναι  ο Νίκος Γρηγοριάδης.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.