Header Ads

Ναδάλ: Θα ήταν καλύτερα για όλους μας αν έπαιζε ο Τζόκοβιτς στην Αυστραλία

Γουίμπλεντον. 14 Ιουλίου 2018. Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς μόλις έχει κερδίσει εκείνην την ημέρα τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ σε έναν ακόμα από τους συγκλονιστικούς μεταξύ τους αγώνες. REUTERS/Andrew Couldridge/Pool

Ο Ράφα Ναδάλ δεν αισθάνεται ικανοποίηση από την απουσία του μεγάλου αντιπάλου του, Νόβακ Τζόκοβιτς, στο Αυστραλιανό Όπεν, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι έχει πιο μεγάλη ευκαιρία να καταγράψει ιστορικό ρεκόρ στις κατακτήσεις τίτλων του Γκραν Σλαμ.

Με 20 τίτλους (Grand Slam) Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ κατέχουν το ίδιο ρελόρ και κυνηγούν την πρωτιά. Όμως, ο Ισπανός πρωταθλητής είπε ότι θα ήταν «καλύτερο για όλους» αν ο Σέρβος αγωνιζόταν στο τουρνουά της Μελβούρνης που μόλις άρχισε.

«Η ιδανική κατάσταση στον κόσμο του αθλητισμού (είναι) αναμβίβολα όταν οι καλύτεροι παίκτες είναι στο γήπεδο και παίζουν στα πιο σημαντικά γεγονότα», είπε ο Ναδάλ στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα, αφού νίκησε τον Αμερικανό Mάρκος Γκίρον με 6-1 6-4 6-2. για να περάσει στον δεύτερο γύρο.

«Αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπαιζε εδώ, θα ήταν καλύτερα για όλους, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό».

Ο Τζόκοβιτς απελάθηκε από την Αυστραλία την Κυριακή αφού έχασε μια δικαστική υπόθεση για την ακύρωση της βίζας του.

Το νούμερο ένα στον κόσμο έχει τραβηχτεί για την άρνησή του να εμβολιαστεί κατά του COVID-19 και για την παρουσία του σε δημόσιες εκδηλώσεις τον περασμένο μήνα αφού βρέθηκε θετικός. 

Ωστόσο, ο Ναδάλ είπε ότι ο Τζόκοβιτς δεν ήταν ο μόνος υπεύθυνος για την «τρομερή κατάσταση που αντιμετωπίσαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες» και ότι και άλλοι πρέπει να μοιραστούν την ευθύνη.

«Νομίζω ότι η κατάσταση ήταν χάλια», πρόσθεσε ο Ισπανός, ο οποίος θα συναντούσε τον Τζόκοβιτς στους ημιτελικούς εκτός απροόπτου.

«Δεν είναι ο μόνος που έκανε τα πράγματα άσχημα σε αυτή την περίπτωση. Σε προσωπικό επίπεδο λοιπόν, ναι, θα ήθελα να τον δω να παίζει εδώ. Εάν είναι δίκαιο ή όχι (δεδομένων των συνθηκών) είναι μια άλλη συζήτηση που δεν θέλω να την κάνω τώρα.»

Ο Ναδάλ, ο μόνος από τους «τρεις μεγάλους» πρωταθλητές (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς) που έμεινε μέσα στην κλήρωση, ξεκίνησε το τουρνουά υπέροχα στην ηλιόλουστη Rod Laver Arena, κερδίζοντας το νούμερο 66 του κόσμου, τον  Αμερικανό Τζίρον.

Έχοντας παίξει μόνο δύο αγώνες μετά το Γαλλικό Όπεν του 2021 την περασμένη σεζόν, ο Ναδάλ ξεκίνησε τη νέα σεζόν κερδίζοντας και τους τέσσερις αγώνες που έπαιξε, και αυτό μετά την επιστροφή του από πρόσφατη νόσηση με COVID-19.

«Πριν από έναν μήνα, η κατάσταση ήταν διαφορετική», είπε.

«Φαίνεται πολύ άσχημο κατά κάποιο τρόπο. Αλλά τώρα είμαστε εδώ, όχι;»

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.