Header Ads

Γρεβενά: Υπογραφή σύμβασης για τον δρόμο του Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα

Υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Γρεβενών και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου προσπέλασης στις εγκαταστάσεις του υπό ανέγερση Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα (ΕΑΠΟ).

Η κατασκευή του δρόμου, προϋπολογισμού 603.894 ευρώ, αποτελεί το 3ο Υποέργο της εγκεκριμένης πράξης «Δημιουργία Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα στο Νομό Γρεβενών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας» και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας. Ο Δήμος Γρεβενών, ο οποίος είναι ο φορέας υλοποίησης του συγκεκριμένου υποέργου, αναλαμβάνει όλες τις εργασίες κατασκευής του δρόμου.

Η κατασκευή του δρόμου προσπέλασης καθώς και η δημοπράτηση εκπόνησης των μελετών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Γρεβενών, σηματοδοτούν την έναρξη της δημιουργίας ενός σύγχρονου αστεροσκοπείου, συνεισφέροντας τόσο στην ανάπτυξη της περιοχής των Γρεβενών, όσο και στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης τονίζει ότι, η Δημοτική Αρχή, η οποία από την πρώτη στιγμή πίστεψε και στήριξε την υλοποίηση του ΕΑΠΟ, «θα βρίσκεται στο πλευρό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που είναι ο κύριος φορέας υλοποίησης του έργου για όποια βοήθεια απαιτηθεί».

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.