Header Ads

Η σωστή ποσότητα οδοντόκρεμας για κάθε βούρτσισμα

Τι είναι μια διαφήμιση για οδοντόκρεμα χωρίς μια ολοκαίνουρια οδοντόβουρτσα και μια γενναία στρώση της οδοντόκρεμας σε όλη την επιφάνεια των τριχών; Μάλλον λάθος.

Η ποσότητα της οδοντόκρεμας που θα πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιούμε στην οδοντόβουρτσα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που προβάλλεται στις διαφημίσεις, σύμφωνα με έναν Μαλαισιανό οδοντίατρο ο οποίος ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok και μέσα σε λίγες ημέρες έγινε viral.

Ο λόγος για τον δρ. Γκάο Τζι Τεχ ο οποίος σπουδάζει στο King’s College του Λονδίνου. Οι αναρτήσεις του στο TikTok με συμβουλές για τη στοματική υγεία τον έχουν αναδείξει σε ένα αστέρι της οδοντιατρικής και της οδοντικής υγιεινής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο TikTok βίντεο, εξηγεί ποια είναι η σωστή ποσότητα οδοντόκρεμας. Για τα άτομα άνω των 3 ετών, η ποσότητα αυτή είναι στο μέγεθος ενός μόνο μπιζελιού (αυτό είναι επίσης γραμμένο στη συσκευασία της οδοντόκρεμας- κάτι που συνήθως κανείς δεν διαβάζει).

Ο δρ Γκάο μοιράστηκε επίσης το βίντεό του στο Instagram, γράφοντας στη λεζάντα, «Οι διαφημίσεις σας λένε ψέματα! Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τόση οδοντόκρεμα».

Ο οδοντίατρος είπε επίσης ότι η χρήση ποσότητας μεγαλύτερης από το μέγεθος ενός μπιζελιού αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τα παιδιά που δεν έχουν ακόμη πλήρως ανεπτυγμένα δόντια ενηλίκων.

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το φθόριο, όταν προσλαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει μια καλλυντική κατάσταση γνωστή ως οδοντική φθορίωση στα αναπτυσσόμενα δόντια» εξήγησε.

«Οι αισθητικές επιπτώσεις κυμαίνονται από ήπιες (αποχρωματισμός) με κίτρινους και καφέ λεκέδες, σε εμφανείς τρύπες στα δόντια».

Την ίδια άποψη έχει και ο Γκεόφρι Μόρις, αισθητικός οδοντίατρος στο Μπόκα Ράτον, στη Φλόριντα, ο οποίος είπε: «Η συνιστώμενη ποσότητα οδοντόκρεμας για ενήλικες σε μια μαλακή τρίχα ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι περίπου στο μέγεθος ενός μπιζελιού».

Ωστόσο, η χρήση υπερβολικά λίγης οδοντόκρεμας μπορεί να είναι εξίσου βλαβερή με τη χρήση υπερβολικά πολλής, σύμφωνα με τον δρ Γκάο, επειδή τα δόντια δεν θα λάβουν τα πλήρη προστατευτικά οφέλη του φθορίου.

Ο δρ Γκάο προσέφερε επίσης μια εύχρηστη συμβουλή: «Μόλις βουρτσίζετε τα δόντια σας, θα πρέπει να φτύσετε την περίσσεια και να μην ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή το φθόριο στην οδοντόκρεμα χρειάζεται χρόνο για να ενεργήσει στα δόντια σας».

Πηγή: Health.com

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.