Header Ads

Τραγωδία στο Καμερούν: Νεκροί και τραυματίες σε αγώνα του Κόπα Άφρικα

Καμερούν αγώνας

Απίστευτη τραγωδία συνέβη στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ, όπου τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο στάδιο «Olempe».

Όλα αυτά συνέβησαν όταν φίλαθλοι προσπάθησαν να εισέλθουν στα στάδιο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της διοργανώτριας χώρας του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής απέναντι στις Ν.Κομόρες στο νοκ άουτ αγώνα της φάσης των «16» του τουρνουά.

Ένας περιφαρειακός κυβερνήτης ο Νασέρι Πολ Μίγια έκανε γνωστό ότι ίσώς να υπάρξουν περισσότερα θύματα καθώς νοσοκομείο της περιοχής ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον άλλοι 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στο στάδιο:

«Μερικοί από τους τραυματίες είναι σε απελπιστική κατάσταση» είπε η νοσοκόμα Ολίνια Προύντενς και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να τους μεταφέρουμε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο».

Η Αφρικανική Συνομοσπονδία έκανε την πρώτη επίσημη τοποθέτηση για το τραγικό συμβάν, τονίζοντας ότι είναι σε επαφή με την κυβέρνηση της χώρας για να διαπιστώσει τα αίτια.

«Αυτή τη στιγμή διερευνούμε την κατάσταση και προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη. Είμαστα σε συνεχή επαή με την κυβέρνηση του Καμερούν» ήταν η πρώτη τοποθέτησή της.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.