Header Ads

Σκρέκας για προβλήματα ηλεκτροδότησης: Ως το βράδυ εκτιμάται πως οι περισσότερες βλάβες θα έχουν αποκατασταθεί

Η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών θα έχουν αποκατασταθεί ως το βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης. 

Την παράταση της αργίας λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη, ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως η συγγνώμη της πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική, σημειώνοντας πως σε πολύ δύσκολες συνθήκες κατέστη εφικτό να απεγκλωβιστούν 3.500 πολίτες από την Αττική Οδό και 1.800 αυτοκίνητα, με την προσπάθεια να συνεχίζεται. Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Το αεροδρόμιο, όπως είπε, λειτουργεί κανονικά και είναι προσβάσιμο μεσω του προαστιακού είτε μέσω της Βάρης Κορωπίου. 

«Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες δεν είναι η ώρα του καταλογισμού. Είμαστε στο πεδίο και διαχειριζόμαστε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση» είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «προσδοκούμε ότι το κλείσιμο της ημέρας θα μας βρει χωρίς προβλήματα εγκλωβισμού». 

Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του πλήθους προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα». 

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε επικοινωνία του με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού, ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, κάτι που αποδέχθηκε η εταιρεία.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.