Header Ads

Ρωσία: «Σοβαρά άρρωστος» στη φυλακή ο Ναβάλνι

Ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία είναι «σοβαρά άρρωστος» μετά τα ρεπορτάζ που μετέδωσαν ότι είχε μεταφερθεί σε θάλαμο νοσηλείας στη φυλακή για αναπνευστική ασθένεια και πως του έγινε τεστ για κορονοϊό.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου τόνισε σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα ότι είχε βήχα και πυρετό 38,1. Αρκετοί κρατούμενοι από το θάλαμο του είχαν ήδη νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για φυματίωση, έγραψε ο Ναβάλνι. Λίγες ώρες αργότερα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Izvestia μετέδωσε ότι μεταφέρθηκε σε ένα θάλαμο νοσηλείας και ελέγχθηκε για κορονοϊό, μεταξύ άλλων ασθενειών.

Μια δικηγόρος υπεράσπισης του Ναβάλι είπε ότι ένα μέλος της νομικής του ομάδας είδε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης την Τρίτη «σε αρκετά κακή κατάσταση».

Ο Ναβάλνι κήρυξε απεργία πείνας την περασμένη εβδομάδα επειδή του αρνήθηκαν επίσκεψη από έναν προσωπικό γιατρό για το αυξανόμενο μούδιασμα και πόνο στην πλάτη και στα πόδια του, που τον δυσκολεύουν να περπατήσει.

«Εχει χάσει πολύ βάρος, καθώς έχει έντονο βήχα και υψηλή θερμοκρασία», δήλωσε η δικηγόρος Ολγα Μιχαήλοβα, στο ραδιοφωνικό σταθμό Echo of Moscow. «Αυτός ο άνδρας είναι σοβαρά άρρωστος», τόνισε.

Στην επιστολή που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ο Ναβάλι έγραψε ότι τρεις τρόφιμοι στο θάλαμό του είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο πρόσφατα με φυματίωση. Αστειεύτηκε, μάλιστα, ότι αν είχε προσβληθεί από την ασθένεια, θα μπορούσε να ξεχάσει τον «πόνο στην πλάτη μου και το μούδιασμα στα πόδια μου».

Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση της ιατρικής περίθαλψης του Ναβάλνι. Η φυλακή στην οποία βρίσκεται είναι γνωστή για την αυστηρή κράτηση και λέγεται ότι ειδικεύεται στην απομόνωση κρατουμένων από τον έξω κόσμο.

Ο Ναβάλνι εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με την κατηγορία της υπεξαίρεσης που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως αντίποινα για την πολιτική του αντίθεση στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ναβάλνι επέζησε από μια προσπάθεια δηλητηρίασής του με νευροτοξικό παράγοντα πέρυσι. Συνελήφθη τον Ιανουάριο όταν επέστρεψε στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου είχε υποβληθεί σε θεραπεία.

Ο Navalny συνέκρινε τις φυλακές που βρίσκεται με ένα «στρατόπεδο συγκέντρωσης» και παραπονέθηκε για στέρηση ύπνου και άλλες ψυχολογικές πιέσεις. 

Πηγή: Guardian

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.