Header Ads

Αν το Πάσχα δεν μπορεί να είναι παραδοσιακό γιατί να είναι το κοκτέιλ μας

.

Συνήθως το Πάσχα είναι παραδοσιακό. Με την νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, τα κόκκινα αυγά της Μ. Πέμπτης, τα τσουρέκια, τα κουλουράκια, τη μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης και φυσικά το σούβλισμα του αρνιού με τη συνοδεία κλαρίνων και τσίπουρου! 

Αν όμως και αυτό το Πάσχα δεν μπορεί να είναι παραδοσιακό, λόγω των πολλαπλών περιορισμών, γιατί να μην προσθέσεις κι εσύ κάτι διαφορετικό!

Τι θα έλεγες να εκπλήξεις τους λιγοστούς καλεσμένους σου μ’ ένα κοκτέιλ, που θα απολαύσετε όσο το αρνάκι ψήνεται στο φούρνο … κάνοντας σχέδια για την ερχόμενη βδομάδα που θα μπορείτε να το απολαύσετε στο αγαπημένο σας μπαρ! Ένα δροσερό κοκτέιλ άλλωστε, θα είναι ότι πρέπει για τις καλοκαιρινές μέρες του Πάσχα! 

.

Οι μαργαρίτες δεν είναι μόνο για να τις μαδάς…

Με 3 μόνο συστατικά και έχεις ένα από τα ωραιότερα κοκτέιλ του καλοκαιριού, που πραγματικά μας έλλειψε. Tequila, cointreau και λάιμ και η μαργαρίτα σου είναι έτοιμη! 

.

Η άλλη διάσταση της μέντας

Το Mojito είναι η απόλυτη γεύση του καλοκαιριού, το οποίο μην ξεχνάς ότι βρίσκεται μόλις ένα μήνα μακριά.

Θα χρειαστείς μόνο ρούμι, μαύρη ζάχαρη και λάιμ και φυσικά μερικά φύλα μέντας (εναλλακτικά και δυόσμου) που θα τα λιώσεις μέσα στο ποτήρι για να δώσουν την μοναδική γεύση στο κοκτέιλ σου. 

.

Το τσίπουρο όπως δεν το είχες φανταστεί

Και επειδή συνήθως το τσίπουρο ή η ρακί δεν λείπει από το τραπέζι μια τέτοια μέρα, μπορείς να φτιάξεις ένα κοκτέιλ με φύλλα μέντας, χυμό λεμονιού, μαύρη ζάχαρη και 1 σφηνάκι τσίπουρο.

Αν είναι πολύ δυνατό, μπορείς να συμπληρώσεις λίγη σόδα. Λίγο πάγο στο ποτήρι και το τσίπουρο παίρνει μια γεύση που δεν την είχες φανταστεί!

Γιατί καλή η παράδοση, αλλά ορισμένες φορές χρειάζεται μικρές παρεμβάσεις.

Πρώτη δημοσίευση στο www.womenslife.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.