Header Ads

Βρετανία: 41 νέα περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασμένους με AstraZeneca

Η ρυθμιστική ιατρική αρχή της Βρετανίαςδήλωσε την Πέμπτη ότι υπήρξαν άλλες 41 αναφορές σπάνιων θρόμβων αίματος μετά από εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca κατά του κορονοϊού.

Αλλά επανέλαβε ότι τα οφέλη του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων για την πλειονότητα των ανθρώπων.

Στην εβδομαδιαία ενημέρωση σχετικά με τις παρενέργειες από τα εμβόλια κατά της COVID-19, η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) της Βρετανίας ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί συνολικά 209 θρόμβοι με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, σε σύγκριση με τα 168 περιστατικά που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, έχουν προτείνει τη χρήση του μόνο σε ανθρώπους πάνω από μια συγκεκριμένη ηλικία ενώ στην Ελλάδα χορηγείται στις ηλικίες από 30 ετών και πάνω.

Στην Βρετανία, έχουν καταγραφεί 41 θάνατοι από θρόμβους, ανέφερε το MHRA, σημειώνοντας αύξηση κατά 9 άτομα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, αν και οι ειδικοί χαρακτηρίζουν αυτά τα γεγονότα ως «εξαιρετικά σπάνια».

Στη Βρετανία έχουν χορηγηθεί περίπου 22 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Τέσσερις περιπτώσεις σπάνιας πήξης αναφέρθηκαν μετά από τη δεύτερη δόση.

Η Βρετανία έχει συμβουλεύσει τα άτομα κάτω των 30 ετών να λαμβάνουν μια εναλλακτική λύση έναντι του συγκεκριμένου εμβολίου, αφού ο ρυθμιστής φαρμάκων MHRA διαπίστωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης με σπάνιους θρόμβους. Οι αξιωματούχοι εξετάζουν εάν θα αναπροσαρμόσουν τη συμβουλή αυτή και για άτομα κάτω των 40 ετών.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.