Header Ads

ΗΠΑ: Πέθανε από επίθεση άγριων σφηκών την ώρα που κούρευε το γκαζόν στην αυλή

Ενας άνδρας στο Τέξας των ΗΠΑ πέθανε εντελώς απροσδόκητα μετά από επίθεση που δέχθηκε από ένα σμήνος μελισσών στην αυλή του σπιτιού του.

Ο άτυχος 70χρονος κούρευε το γκαζόν του όταν δέχθηκε την φονική επίθεση από σμήνος αφρικανικών σφηκών, γνωστές ως «σφήκες-δολοφόνοι».

Το τοπικό πυροσβεστικό τμήμα του Μπρέκενμπριτζ ανέφερε σε δημοσίευση στο Facebook ότι όταν τα μέλη του έσπευσαν στο σημείο του τραγικού συμβάντος την περασμένη Δευτέρα, ήρθαν αντιμέτωποι με μια «πολύ επιθετική δραστηριότητα μελισσών».

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο άνδρας δέχθηκε πολλά και σοβαρά τσιμπήματα, με αποτέλεσμα να υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Ενας πυροσβέστης έσωσε τη γυναίκα του θύματος από τα επιθετικά έντομα, αφαιρώντας τον προστατευτικό του εξοπλισμό και ντύνοντάς την με τη στολή του για να την βγάλει από το σπίτι με ασφάλεια. 

Ενας ντόπιος μελισσοκόμος προσέφερε τον εξειδικευμένο εξοπλισμό του για να βοηθήσει στον εντοπισμό της κυψέλης και στην απομάκρυνσή της από το σημείο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι «σφήκες-δολοφόνοι» συμπεριφέρονται πολύ διαφορετικά και πρέπει να μεταχειρίζονται με πολλή προσοχή. Ακόμη και ο ήχος του χλοοκοπτικού ή παιδιών που παίζουν κοντά τους τις κάνουν αρκετά επιθετικές - αν και στην ουσία αμύνονται.

(με πληροφορίες από CNN)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.