Header Ads

Βίντεο: Τρεις υπέροχες τυροκαυτερές και ένα μοναδικό μουσείο

.

Τρεις ξεχωριστές τυροκαυτερές που παρασκευάζονται τόσο γρήγορα, όσο γρήγορη θες την ταχύτητα του internet, όσο περιποιημένες θα τις έφτιαχνε η μαμά σου και όσο πιο γκουρμέ γίνεται!

Μία γρήγορη, μία κλασσική και μία πιο ιδιαίτερη και για να μιλήσουμε με όρους που θα ταίριαζαν στο χώρο που τις παρασκεύασα, easy, normal και hard

.

Τρεις υπέροχες τυροκαυτερές και ένα μοναδικό μουσείο που κάνουν κλικ!

Οι παλιοί κομπιουτεράδες (amstrad, amiga ...) και λάτρεις των παιχνιδομηχανών (atari, playstation ...) θα έχουν τη χαρά να δουν αυτές τις συνταγές να παρασκευάζονται στοΕλληνικό Μουσείο Πληροφορικής και επί της ευκαιρίας να πάρουν μια μικρή γεύση από το χώρο και τα εκθέματα. 

.

Στο βίντεο των συνταγών που είναι στο τέλος του κειμένου, θα παρακολουθήσετε την παρασκευή των 3 υπέροχων τυροκαυτερών με ποικιλία τυριών από τον ευρύτερο τυροκομικό χάρτη της Ελλάδας.

Σας παρουσιάζω μέσα από την δική μου οπτική, επηρεασμένη από την γαστρονομία  κάποια από τα εκθέματα του μουσείου. 

.

 Στο χώρο του μουσείου μας φιλοξενεί και μας ξεναγεί ο κ. Γεώργιος Τσεκούρας, ιδρυτής και πρόεδρος της “χρονομηχανής της πληροφορικής” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο βίντεο.

Easy, normal και hard! Και οι τρεις είναι υπέροχες!

LOADING … 

.

Εasy, την εύκολη ή αλλιώς 5G.

Θα χρειαστείτε μόνο λίγη καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο και ένα ελληνικό τυρί με κρεμώδη υφή. Αναμειγνύετε λίγο καυτερό στο τυρί και η τυροκαυτερή σας είναι πανέτοιμη! Δεν έχω δίκιο που την λέω 5G τυροκαυτερή?

Για τους “κολλημένους” στο πληκτρολόγιο υπάρχουν συσκευασίες ατομικών μερίδων μαλακών τυριών όπως γαλοτύρι, κατίκι, αλειφοτύρι ...

Για τους πιο “ψαγμένους” στην μαγειρική τέχνη προτείνω να δοκιμάσουν να φτιάξουν αυτή την πανεύκολη τυροκαυτερή με μαλακό τυρί ΠΟΠ όπως είναι η γαλομυζήθρα Κρήτης και το ανεβατό Γρεβενών. 

.

Normal, την κλασική της μαμάς ή αλλιώς pink.

Θα χρειαστείτε: 1 μικρή πράσινη πιπεριά γλυκιά κέρατο, 1/2 πιπεριά Φλωρίνης (θα δώσει ροζ απόχρωση, εξού και το όνομα pink) 1 ψητή καυτερή πιπεριά, 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Αυτά θα το χτυπήσετε στο μούλτι να γίνουν χυλός. Αυτό το καυτερό μείγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αρκετή δόση τυροκατευρής και ανάλογα με τα γούστα σας και την αντοχή σας στην αψάδα. Υπολογίστε περίπου 1 κ.σ. σε μισό κιλό τυρί.

Αναμείξτε διάφορα τυριά μεταξύ τους ώστε να έχει μεγαλύτερο γευστικό ενδιαφέρον η τυροκαυτερή.

Αν θέλετε την τυροκαυτερή με τραχιά - ρουστίκ υφή πολτοποιήστε τα τυριά με πιρούνι, αλλιώς χρησιμοποιήστε μούλτι.

Στο βίντεο επέλεξα να χρησιμοποιήσω 300 γρ. φέτα Καλαβρύτων βαρελίσια, 200 γρ. ανθότυρο Άρτας και 100 γρ. τυρί βαρελίσιο Κεφαλλονιάς. Για ακόμη πιο κρεμώδη υφή μπορείτε να προσθέσετε και 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι.

Προσθέστε λίγο πιπέρι και όση φαντασία και έμπνευση σας προσφέρει το βίντεο της συνταγής! 

.

Hard, την πιο ψαγμένη για απαιτητικούς ουρανίσκους ή αλλιώς gourmet.

Αυτή η τυροκαυτερή έχει μικρές πινελιές επιρροής από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής. Θα χρειαστείτε: 2 καυτερές πιπεριές, 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/4 γλ. αλάτι, 1/4 γλ. κύμινο, 1/4 γλ. κάρδαμο, 1/4 γλ. πιπέρι, 1μιση κ.σ. χυμό λεμόνι, 1 κ.σ. μαϊντανό και 500 γρ. ανθότυρο.

Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μούλτι εκτός από τον μαϊντανό. Αδειάζουμε την τυροκαυτερή σε βαθύ σκεύος, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.  

.

Η Hard είναι η τυροκαυτερή που για τα δικά μου γούστα έχει το μεγαλύτερο γευστικό ενδιαφέρον, πάει τέλεια με ψητά κρέατα και τηγανητά καλαμαράκια.

Αν και ποτέ δεν θα έλεγα όχι στην κλασική, πιρουνάτη όπως την προτιμώ, δίπλα σε τηγανιτές πατάτες και χωριάτικη. H 5G είναι το γρήγορο σνακ με  κράκερ και άσε να πάρουν φωτιά τα joystick! Ατέλειωτες ώρες κολλήματος … 

Είναι τρεις και καίνε και οι τρεις θα σου κάνουν κλικ! 

Καλή επιτυχία σε όποια και αν επιλέξετε! 

Η συνταγή σε βίντεο βήμα-βήμα :

 

 

 

Αναδημοσίευση από magiacook.gr



Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.