Header Ads

Ποια είναι τα πρότυπα που μας οδηγούν

Στην προσπάθειά σου να αγγίξεις τον ανώτερο εαυτό σου, ζήτα σύμμαχο τον άνθρωπο-κλειδί. Αν ψάξεις αυτοβιογραφίες επιτυχημένων ανθρώπων, για κάτι που θέλεις εσύ να πετύχεις, κάποιος άλλος το έχει καταφέρει ήδη κάπου στον κόσμο.

Ζήτα από επιτυχημένους ανθρώπους, από τους κατάλληλους ανθρώπους, από αυτούς που το έχουν καταφέρει και είναι εξειδικευμένοι και έχουν παρουσιάσει επιτυχημένα και αποδεδειγμένα αποτελέσματα με άλλους ανθρώπους να υποστηρίξουν και εσένα.

Τι σημαίνει, για παράδειγμα, θέλω καλύτερη φυσική κατάσταση; Σημαίνει να μπορώ να ξυπνάω καλά, να είμαι ξεκούραστος, να μη νευριάζω, να μη χάνω τον έλεγχο, να μπορώ να περπατάω χωρίς να λαχανιάζω, να είμαι ευχαριστημένος με τα κιλά μου.

Ζήτα συγκεκριμένους στόχους τόσο από τον εαυτό σου όσο και από αυτούς με τους οποίους θα διαπραγματευτείς την πρόοδο σου: τον γυμναστή σου, τον life coach σου, τον διαιτολόγο σου.

Όσο και αν ζητάς από τις φίλες σου να σου πουν τα μυστικά του έρωτα ή του fitness, είναι πάρα πολύ δύσκολο να σε βοηθήσουν.

Όχι επειδή δε σε αγαπούν, όχι επειδή δε θέλουν το καλό σου, όχι επειδή δεν αξίζουν να είναι φίλες σου, αλλά επειδή δεν έχουν την τεχνογνωσία, δεν έχουν την εκπαίδευση, δεν έχουν την εξειδίκευση, δεν έχουν την πειθαρχία, δεν έχουν την αντικειμενικότητα του δασκάλου. Δεν έχουν τον τρόπο και τις επιτυχίες στο ενεργητικό τους ώστε να σε εμπνεύσουν. Να σου πουν ότι γίνεται και να σου δώσουν το κίνητρο.

Και, βέβαια, μην αρχίζεις απλώς να ζητάς. Μπες και δημιούργησε υπεραξία. Το να ζητάς επανειλημμένα, χωρίς ο άλλος να νιώθει ότι για εσένα είναι σημαντικό και ότι κάτι έχει και ο ίδιος να κερδίσει στη δική του εξέλιξη, είναι πολύ «στεγνό».

Αυτός που παρακαλάει, αυτός που είναι μονοδιάστατος και μονόπλευρος, που ζητάει να κάνουν τη δουλειά του και δεν προσφέρει με τη σειρά του δεν αγαπιέται.

Πολλές φορές έχουμε μεγάλη ανυπομονησία, χάνουμε την πίστη μας και πάμε πάλι κοντά στο Εγώ μας.

Ζήτα, λοιπόν, με ακλόνητη πίστη και θα σου δοθεί. Ζήτα να έρθουν στη ζωή σου τα γεγονότα, οι κατάλληλοι άνθρωποι, κάνε χώρο στη ζωή σου για το καινούριο.

Κάνε χώρο στις ντουλάπες σου, κάνε χώρο στις σκέψεις σου, κάνε χώρο στις πεποιθήσεις σου, πέτα παλιά ρούχα, δώρα, σκέψεις, συναισθήματα.

Όταν ξεκινήσεις τη διαδρομή σου, θα υπάρχουν αντιστάσεις και δύσκολες μέρες, θα υπάρχουν εμπόδια. Το να έχεις εμπόδια, όμως, σημαίνει ότι κάτι ξεκίνησες να κάνεις.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.