Header Ads

Influencers απελάθηκαν από το Μπαλί λόγω βίντεο με ατυχή φάρσα

Ενας YouTuber με έδρα τις ΗΠΑ και μια Ρωσίδα influencer διατάχθηκαν την Παρασκευή να αποχωρήσουν από το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Μπαλί της Ινδονησίας, αφού ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που τους έδειχνε να αψηφούν τους κανόνες κατά του κορονοϊού.

Τα αποσπάσματα από τη φάρσα που έκαναν οΤζος Πάλερ Λιν και η Λέϊα Σε δημοσιεύτηκαν πριν από δύο εβδομάδες και τους έδειχναν να εξαπατούν τους υπαλλήλους ασφαλείας ενός σούπερ μάρκετ καθώς η νεαρή αντί για μάσκα είχε βάλει βαφή ίδιου χρώματος στο πρόσωπό της για να εισέλθει στο κατάστημα.

«Πρόσεξες ότι κανείς δεν σε κοιτάζει πραγματικά;» ακούγεται να λέει ο Λιν. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έπιασε» συνεχίζει στο βίντεο, που φαίνεται να έχει αφαιρεθεί από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά έκτοτε έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Λιν είναι κάτοχος διαβατηρίου Ταϊβάν και το κανάλι του στο YouTube ειδικεύεται σε φάρσες, μετρώντας 3,4 εκατομμύρια εγγεγραμμένους θαυμαστές.

Η Σε, αντίστοιχα, έχει περισσότερους από 25.000 ακόλουθους στο Instagram.

Αν και οι αλλοδαποί παραβάτες που για πρώτη φορά εντοπίζονται χωρίς μάσκα στο Μπαλί αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους περίπου 60 δολαρίων και απέλαση τη δεύτερη φορά, εν προκειμένω η αστυνομία ήθελε να τους απομακρύνει αμέσως από το νησί.

«Είναι σωστό να τους επιβάλουμε αυστηρότερες κυρώσεις, όχι μόνο με πρόστιμο αλλά και απέλαση», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας του Μπαλί. «Δεν παραβιάζουν απλώς, αλλά προκαλούν σκόπιμα το κοινό να αψηφήσει τις οδηγίες για την υγεία».

Το ζευγάρι ζήτησε συγγνώμη μέσω βίντεο που ανέβασε ο Λιν στο Instagram.

«Εκανα αυτό το βίντεο για να διασκεδάσω ανθρώπους γιατί είμαι δημιουργός περιεχομένου και είναι δουλειά μου να διασκεδάζω ανθρώπους», είπε ο Λιν. «Ωστόσο, δεν συνειδητοποίησα ότι αυτό που έκανα θα μπορούσε πραγματικά να φέρει πολλά αρνητικά σχόλια», είπε , συμβουλεύοντας τους ανθρώπους να φορούν πάντα μάσκες ενώ κάλεσε άπαντες να βοηθήσουν το Μπαλί να ανακτήσει τον τουρισμό του.

Ο επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μπαλί, δήλωσε ότι ο Λιν και η Σε θα απελαθούν το συντομότερο δυνατό αφού εξεταστούν για COVID-19.

«Οι αλλοδαποί που δεν σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς στην Ινδονησία αντιμετωπίζουν κυρώσεις απέλασης», τόνισε. Είπε ότι ο Λιν και ο Σε θα τοποθετηθούν σε κελί κράτησης στο γραφείο μετανάστευσης εν αναμονή της πτήσης τους.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.