Header Ads

Διάθεση 10 εκ. ευρώ για τα Χιονοδρομικά Ανήλιο και 3-5 Πηγάδια από το Ταμείο Ανάκαμψης

anilio xionodromiko 4

Ολοκληρώθηκε στις 31.03.2024 η περίοδος υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του έργου «Αναβάθμιση χιονοδρομικών κέντρων» της Δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη», συνολικής συνεισφοράς 43,3 εκ. € του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Συνολικά κατατέθηκαν αιτήσεις ενίσχυσης σχεδόν από το σύνολο των αδειοδοτημένων χιονοδρομικών κέντρων της χώρας, οι οποίες ανέρχονται σε 147,65 εκ. €, υπερκαλύπτοντας τον προβλεπόμενο και διαθέσιμο προϋπολογισμό κατά περίπου 100 εκ. €.

Με ενεργή τη διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων κατά σειρά υποβολής τους (μέθοδος first come, first served), η Υπουργός Τουρισμού προχώρησε στην έκδοση των πρώτων δύο αποφάσεων έγκρισης των αιτημάτων ενίσχυσης που υποβλήθηκαν από τους φορείς διαχείρισης των χιονοδρομικών κέντρων «Ανήλιο» και «3-5 Πηγάδια», ύψους 10 εκ. € έκαστο.

Σε δηλώσεις της η κα Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι «στοχεύουμε σε μία ανάπτυξη που θα αφορά ολόκληρη τη χώρα, και τα οφέλη της οποίας θα μοιράζονται στην κοινωνία και τους πολίτες ισόρροπα, δίκαια και ανταποδοτικά». Και πρόσθεσε:

«Εργαζόμαστε εντατικά ώστε να θέσουμε ισχυρά θεμέλια για το αύριο του ελληνικού τουρισμού, με όραμα και στόχο τη βιωσιμότητα των προορισμών και του τουριστικού προϊόντος. Με τα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται, στοχεύουμε στον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς της χώρας μας με νέα προϊόντα, δυνατότητες και εμπειρίες, την ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού, αλλά και την επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας τόσο χρονικά, πέραν των μηνών τουριστικής αιχμής, αλλά και χωρικά, σε μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.