Header Ads

Λευκοπηγή Κοζάνης: Εφαρμογή μαθητών για οικολογικές μετακινήσεις

γυμνασιο Λευκοπηγής

216 μαθήτριες και μαθητές 27 σχολείων από 21 πόλεις και χωρία της χώρας μας στελεχώνουν φέτος τις ομάδες του εθελοντικού προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ECOMOBILITY που οργανώνεται ετήσια από το ECOCITY. Οι εκστρατείες ECOMOBILITΥ, FREEMOBILITY και ECO 2 MOBILITY είναι δράσεις στο ECOCITY και αποτελούν τρία σημαντικά μέσα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και επηρεασμού συμπεριφορών και συνθηκών μετακίνησης στις πόλεις μας.

Σκοπός τους είναι η ευαισθητοποίηση των εφήβων και η αφύπνιση των πολιτών για την οικολογική μετακίνηση, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών, την προστασία του περιβάλλοντος και την ελεύθερη προσβασιμότητα στις πόλεις μας, μέσα από την προώθηση των δικαιωμάτων των πολιτών. Οι ομάδες των μαθητών, με τις εργασίες και τις προτάσεις τους, καλούνται να αναδείξουν λύσεις για την αλλαγή συνθηκών και συνηθειών κυκλοφορίας στην πόλη τους, ενώ κυρίαρχο στοιχείο είναι η στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης και ο περιορισμός του εμποδισμού στη πρόσβαση στις πόλεις. Ταυτόχρονα παρουσιάζουν την ανάγκη της πράσινης μετακίνησης, του καθαρού αέρα και της σωστής λειτουργίας των πόλεων στο πλαίσιο των αρχών και των ωφελειών της βιώσιμης κινητικότητας.

Το Γυμνάσιο Λευκοπηγής Κοζάνης συμμετέχει φέτος στον διαγωνισμό Ecomobility – Freemobility με μια ηλεκτρονική εφαρμογή που διευκολύνει τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο από περισσότερα του ενός άτομα. Έχουμε προτείνει στον Δήμο και την Περιφέρεια να διαθέσουν την εφαρμογή στους πολίτες ώστε να τη χρησιμοποιούν όσο γίνεται περισσότεροι για τις μετακινήσεις τους, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η διευθύντρια του Γυμνασίου Μαρία Κοντούλα.

Ρεπορτάζ Μ. Νασιάδης

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.