Header Ads

Γρεβενά: Γιώργος Νούτσος – «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα …με βεβαιότητα πια»

όρλιακας

«Με βήματα σταθερά προχωρά πλέον η υλοποίηση, του εμβληματικού έργου του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα». Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα, Γιώργος Νούτσος, τονίζοντας πως «βρισκόμαστε στην αρχή του πολυαναμενόμενου «τέλους», του σημαντικού αυτού έργου, καθώς τα τελευταία χρόνια, υπήρξε πνεύμα συνεργασίας, κατανόησης και ομοθυμίας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Όπως κάνει γνωστό ο κ. Νούτσος, παρουσιάζοντας στοιχεία για την εξέλιξη του έργου,  έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την μεταφορά του έργου από το προηγούμενο στο τρέχον ΕΣΠΑ. Μετά την έκδοση της πρόσκλησης με μοναδικό δικαιούχο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 13.500.000 €, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο της δράσης  Ανάπτυξη / αναβάθμιση υποδομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αναμένεται μέχρι τον Ιούνιο 2024 και η έκδοση Απόφασης Ένταξης στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονία 2021-2027.

O διαγωνισμός για την κατασκευή του δρόμου όδευσης προς τον χώρο του Αστεροκοπείου, που είναι έργο του Δήμου Γρεβενών, έχει ολοκληρωθεί, υπάρχει ανάδοχος και σύντομα θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση και θα ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου. Έχει επίσης ολοκληρωθεί η Οριστική Μελέτη του κυρίως έργου και μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν συνταχθεί και τα Τεύχη Δημοπράτησης, οπότε πλέον το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, θα μπορέσει άμεσα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου και την προκήρυξη του σχετικού Διεθνούς Μειοδοτικού Διαγωνισμού.

Περιφέρεια, Διαχειριστική Αρχή, Δήμος Γρεβενών και η κινητοποίηση της ενεργούς κοινωνίας, που βρήκε έκφραση μέσα από τον Σύλλογο Φίλων του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα, αναφέρει ο κ. Νούτσος, έβαλαν τα θεμέλια για την έναρξη και σε σύντομο χρόνο, την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου, που θα συμβάλλει καταλυτικά στην επιστημονική έρευνα, στην εκπαιδευτική διαδικασία και κυρίως στην πολυπόθητη εξωστρεφή ανάπτυξη του τόπου.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.