Header Ads

Πτολεμαΐδα: Κερδίζεται το στοίχημα του Περιφερειακού Πρωτοδικείου

ΔΙΚΗ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΛ. ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το στοίχημα του Περιφερειακού Πρωτοδικείου φαίνεται πως κερδίζει η Πτολεμαΐδα και ορίζεται στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις».

Ειδικότερα, στην ΠΕ Κοζάνης, καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Κοζάνης και Εορδαίας και διατηρείται, ως κεντρική έδρα το Πρωτοδικείο Κοζάνης και η Εισαγγελία Πρωτοδικών με έδρα την Κοζάνη, ενώ, ως Περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Κοζάνης, ορίζεται η Πτολεμαΐδα, στην κατά τόπο αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει, ο Δήμος Εορδαίας της Π Ε Κοζάνης.

Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Κοζάνης ορίζονται ως ακολούθως: α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: δύο (2), β) Πρωτοδίκες: δεκαέξι (16), γ) Δικαστικοί Πάρεδροι: μηδέν (0), δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: μία (1), ε) Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: δύο (2). Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Κοζάνης ανέρχονται σε σαράντα έξι (46).

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.