Header Ads

Γρεβενά: Κατολισθήσεις λόγω κακοκαιρίας στον δρόμο για το Σπήλαιο

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες σιτηρών, οσπρίων, κηπευτικών, οπωροφόρων δέντρων και αμπέλια προκάλεσε η χθεσινή χαλαζόπτωση σε περιοχές των Γρεβενών. Οι παραγωγοί περιμένουν τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ τις επόμενες ημέρες για να γίνει η αποτίμηση των ζημιών.

Η 69χρονη Μαρία Τσιτακίδου από τη Μυρσίνα Γρεβενών, όπως φαίνεται στα πλάνα, καταγράφει με το κινητό της τηλέφωνο την απίστευτη μανία της χαλαζόπτωσης που στο πέρασμά της, δεν άφησε τίποτε όρθιο.

Την επόμενη μέρα, η ίδια και οι συγχωριανοί της μετρούν τις ζημίες, τόσο στα σιτηρά όσο τα οπωροφόρα δέντρα, τα οπωροκηπευτικά και τις αμπελοκαλλιέργειες.

Κόποι μιας χρονιάς πάνε χαμένοι μέσα σε μια στιγμή, μιας και το χαλάζι που έπληξε ως επί το πλείστον τη Μυρσίνα, τον Βατόλακκο, τον Ασπρόκαμπο, το Ελεύθερο Α και Β και τη Μηλιά Γρεβενών, άφησε μόνο καταστροφές και απελπισία στους παραγωγούς.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις των γεωπόνων του ΕΛΓΑ που με πρόσφατη απόφαση της διοίκησης, θα ενισχυθεί το παράρτημα δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, με άλλους 35 έκτακτους συμβασιούχους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΟΛΤΖΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.