Header Ads

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική σε 6 Περιφέρειες – Στις 224 συνολικά οι κλήσεις τις τελευταίες ώρες

Σε πλήρη εφαρμογή παραμένει το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την Πολιτική Προστασία με έμφαση στις περιφέρειες, που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία “Genesis”.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με διασπορά τόσο του προσωπικού, όσο και των οχημάτων. Ισχυρή σύσταση απευθύνεται στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση και να μην διασχίζουν ΠΟΤΕ και για κανέναν λόγο χειμάρρους ή ρέματα με αυτοκίνητα ή ακόμη και πεζή.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός

224 συνολικά κλήσεις στην Πυροσβεστική δέχθηκε η Πυροσβεστική από τις 7:30 χθες το πρωί μέχρι τις 6:30 σήμερα το πρωί.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε 6 περιφέρειες της χώρας. Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ιδιαιτέρως στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 114 κλήσεις: 16 για κοπές δένδρων, 91 για αντλήσεις υδάτων, 3 για μεταφορά ατόμων, 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως στου νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, η Πυροσβεστική δέχτηκε 16 κλήσεις: 8 για κοπές δέντρων, 7 για αντλήσεις υδάτων και 1 για παροχή βοήθειας.

Στη περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ειδικά στους νομούς Πτολεμαΐδας και στα Σέρβια Κοζάνης η Πυροσβεστική δέχτηκε 6 κλήσεις: 3 για κοπές δέντρων, 3 για αντλήσεις υδάτων.

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας η Πυροσβεστική δέχτηκε 3 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, κυρίως στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας. 79 ήταν συνολικά οι κλήσεις στην Πυροσβεστική: 21 για απεγκλωβισμούς ατόμων και 48 για αντλήσεις υδάτων.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ειδικότερα για την Κέρκυρα και την Λευκάδα 6 ήταν κλήσεις, που δέχτηκε η πυροσβεστική 3 για κοπές δέντρων, 1 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς 

 

 

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.