Header Ads

Γρεβενά: Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη σε πληγείσες καλλιέργειες

Αυτοψία σε περιοχές της Π.Ε. Γρεβενών και στις πληγείσες από τη σφοδρή χαλαζόπτωση καλλιέργειες, , πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών,  Αθανάσιος Φωλίνας, από κοινού με γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος των ζημιών από το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μυρσίνας και Βατολάκκου, συνέδραμαν στην ακριβέστερη εξέταση των ζημιών και διαπιστώθηκαν ευρείες ζημίες στις καλλιέργειες της περιοχής από τη χαλαζόπτωση. Ο Αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε με την τοπικά αρμόδια Διεθύντρια του ΕΛΓΑ, η οποία δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσει και η ίδια αυτοψία σε μία έκταση περίπου 4.000 στρεμμάτων, των χωριών του Βατολάκκου, της Μυρσίνας, του Ασπρόκαμπου και του Ελευθέρου.

Η Περιφερειακή Αρχή καλεί τους παραγωγούς που επλήγησαν να πραγματοποιήσουν άμεσα τις δηλώσεις των ζημιών τους στους κατά τόπους εκτιμητές του ΕΛΓΑ, ενώ ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να ασκήσει πιέσεις ώστε να πραγματοποιηθούν ταχύτατα οι απαραίτητες εκτιμήσεις και οι καταβολές αποζημιώσεων στους πληγέντες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι δικαιούχοι αποζημιώσεων θα κατορθώσουν να προλάβουν τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.