Header Ads

Πτολεμαΐδα: Άγνωστοι με την μέθοδο του εναγκαλισμού αφαίρεσαν χρυσό σταυρό από ηλικιωμένη

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, η κλοπή που τελέστηκε πριν από τέσσερις ημέρες σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, με δράστες έναν 50χρονο άνδρα και μία 47χρονη γυναίκα, ενώ, αναζητείται ένα ακόμη άτομο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, στις 12 Ιουνίου, πρωινές ώρες, η 47χρονη πλησίασε την ηλικιωμένη γυναίκα,  προφασιζόμενη  ότι είναι γνωστή της και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, κατάφερε να αφαιρέσει από το λαιμό της έναν χρυσό σταυρό αξίας 150 ευρώ περίπου.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε επιβατικό Ι Χ αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 50χρονος συνεργός της ενώ επέβαινε ακόμη μία άγνωστη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας αναζητούνται, ώστε να ταυτοποιηθούν, και κινήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, σχηματίστηκε η ποινική δικογραφία, και θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Κοζάνης.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, υπενθυμίζει στους υπερήλικες ότι, δεν θα πρέπει να πείθονται από άτομα που εμφανίζονται ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων, να μην ανοίγουν την πόρτα τους σε άγνωστα άτομα, να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα, που επιχειρούν με διάφορα τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία τους και να μην τα επιτρέπουν να μεταβαίνουν σε άλλους χώρους, δεν θα πρέπει να δεχθούν να οδηγηθούν σε ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού, να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών και στοιχεία των αυτοκινήτων, να ειδοποιούν την Αστυνομία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.