Header Ads

Κοζάνη: Η Γαλατινή εκπέμπει SOS και λέει “Όχι”  στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Η Τοπική Κοινότητα Γαλατινής του Δήμου Βοΐου εκπέμπει SOS με τους κατοίκους να δηλώνουν την αντίδρασή τους σε μια ακόμη προσπάθεια να εμποδίσουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στον τόπο τους. Σύσσωμη η τοπική κοινωνία αντιδρά στην καταπάτηση του συνόλου των εκτάσεων που καταστρέφει αγρότες, κτηνοτρόφους, πολύτιμα βοσκοτόπια, σε μια έκταση 27.000 στρέμματα, όπου επενδύουν 10 εταιρείες στις ΑΠΕ για την παραγωγή ενέργειας που θα φτάνει σχεδόν τα 900 (897) MW.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ολική καταστροφή και αντιδρούν στις αποφάσεις για την χρήση της γης τους.

Σήμερα μάλιστα Κυριακή 12/6 μάλιστα βρέθηκαν στις πλαγιές του Ασκίου. Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα δεχτούμε δεν θα περάσουν τα σχέδιά σας, ήταν μερικά από τα συνθήματα που διατράνωσαν τονίζοντας χαρακτηριστικά Σαββατοκύριακο αργίας, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων ακόμα και το πανεπιστήμιο Πατρών στη διάθεσή των ιδιωτικών εταιρειών, προχωράνε σε αποτυπώσεις και μετρήσεις παρά την άρνηση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου, του κοινοτικού συμβουλίου Γαλατινής και της επιτροπής αγώνα ενάντια στα φωτοβολταϊκά.

Εν τω μεταξύ με την έλευση της ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών για την αποτύπωση και τις μετρήσεις που απαιτούνται των μελετών για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στην περιοχή μέλη της επιτροπής αγώνα της Γαλατινής, παρεμπόδισαν το συνεργείο, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία και γίνουν συστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξελίξεις που έγιναν γνωστές αναστάτωσαν για μια ακόμη φορά τους κατοίκους της Γαλατινής καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ευρώπη που σύμφωνα με την απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας – Διεύθυνση ΑΠΕ και Εναλλακτικών Καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στο Δήμο Βοΐου κατέχουν άδεια παραγωγής ή βεβαίωση παραγωγού 35 σταθμοί.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.