Header Ads

Ενα tweet του Μασκ εκτοξεύει την τιμή του Dogecoin

Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως η Tesla ξεκίνησε να δέχεται πληρωμές σε Dogecoin για ορισμένα από τα αξεσουάρ της, όπως έγραψε στο Twitter ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

«Τα αξεσουάρ της Tesla μπορούν να αγοραστούν με το Dogecoin», έγραψε στο Twitter ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, την Παρασκευή.

Μετά την εμφάνιση του Dogecoin ως επιλογή πληρωμής στον ιστότοπο της Tesla, η τιμή του Dogecoin σημείωσε άνοδο 15% τις τελευταίες 24 ώρες στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την CoinGecko, και ξεχώρισε σε μια μέρα που τα άλλα κρυπτονομίσματα, από το Bitcoin και το Ether μέχρι το Solana και το Polkadot, παρέμειναν σχετικά σταθερά.

Ο ιστότοπος της Tesla δεν επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν τα ηλεκτρικά της οχήματα με το Dogecoin. Ωστόσο, τους επιτρέπει να αγοράζουν ορισμένα συλλεκτικά αντικείμενα με το κρυπτονόμισμα. Τα είδη πωλούνται λιανικά για 300 DOGE ($57), 835 DOGE ($160) και 12.020 DOGE ($2.287), αντίστοιχα, και φαίνεται να έχουν εξαντληθεί.

Η σελίδα υποστήριξης Dogecoin της Tesla λέει ότι οι πελάτες πρέπει να έχουν τα δικά τους wallets Dogecoin ρυθμισμένα για να πληρώνουν με το cryptocurrency και ότι η Tesla δεν θα δέχεται άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Πέρυσι, η Tesla δέχθηκε για λίγο πληρωμές με Bitcoin για τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων της, αλλά ο Μασκ ανακοίνωσε τον Μάιο του 2021 ότι η Tesla σταματά να αποδέχεται το κρυπτονόμισμα λόγω ανησυχιών για τα περιβαλλοντικά έξοδα του Bitcoin.

Η Tesla αποκάλυψε πέρυσι ότι είχε αγοράσει Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Έλον Μασκ είπε επίσης ότι έχει στην κατοχή του ορισμενα Bitcoin και Dogecoin.

Η Tesla αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό καθώς αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford Motor Co και startups συμπεριλαμβανομένης της Rivian Automotive, πρόκειται να λανσάρουν φέτος τα δικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι συχνός υποστηρικτής του Dogecoin στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις τιμές τόσο του Dogecoin όσο και του Bitcoin.

Ο Μπίλι Μάρκους, συνδημιουργός του Dogecoin, ανήρτησε στο Twitter νωρίτερα μια εικόνα που φαινόταν να δείχνει ένα Cyberwhistle διαθέσιμο στην τιμή των 300 Dogecoin.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.