Header Ads

Πέθανε ο Oζι, ο γηραιότερος αρσενικός γορίλας στον κόσμο

Ο γηραιότερος αρσενικός γορίλας στον κόσμο, ονόματι Oζι, βρέθηκε νεκρός από την ομάδα φροντίδας του στον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα την Τρίτη, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου. Ο Oζι ήταν 61 ετών.

Η αιτία του θανάτου του γορίλα δεν έγινε αμέσως γνωστή, αν και ο Oζι άρχισε να δείχνει σημάδια χαμηλής όρεξης την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ο ζωολογικός κήπος σε δελτίο τύπου. Η κτηνιατρική ομάδα του ζωολογικού κήπου εξέτασε τον Οζι για συμπτώματα όπως πρήξιμο στο πρόσωπο, αδυναμία και ανικανότητα να φάει ή να πιει υγρά.

Ο Oζι, ένας γορίλας της δυτικής πεδιάδας, ήταν ο γηραιότερος αρσενικός γορίλας στον κόσμο και ο τρίτος γηραιότερος γορίλας στον κόσμο.

«Αυτή είναι μια καταστροφική απώλεια για τον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα», δήλωσε ο Ρέιμοντ Κάιντ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου. «Οι συνεισφορές της ζωής του Oζι είναι ανεξίτηλες, στις γενιές των ατόμων που αφήνει πίσω του, στον πληθυσμό των γορίλων και στο παγκόσμιο σύνολο γνώσεων στη φροντίδα του είδους του».

Η νεκροψία θα πραγματοποιηθεί από την Υπηρεσία Ζωολογικού Κήπου και Εξωτικών Ζώων του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια στο Κολλέγιο Κτηνιατρικής, ανέφερε το δελτίο τύπου.

Ο Oζι ήταν το μόνο επιζών μέλος μιας γενιάς που μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα με την έναρξη του προγραμμάτος “The Ford African Rain Forest” το 1988. Έγινε ο πρώτος γορίλας στον κόσμο στον κόσμο που συμμετείχε σε εθελοντική μέτρηση της αρτηριακής πίεσης το 2009.

Αφήνει πίσω του επτά απογόνους στον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα και πολλούς άλλους απογόνους σε άλλους ζωολογικούς κήπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ανέφερε το δελτίο ειδήσεων.

Οι γορίλες των πεδιάδων θεωρούνται άκρως απειλούμενοι λόγω της λαθροθηρίας, της απώλειας οικοτόπων και της δραστικής μείωσης του πληθυσμού από ασθένειες. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, ο αριθμός τους έχει μειωθεί κατά 60% και έως και 90% σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Αφρικής.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.