Header Ads

Απίστευτο αλλά αληθινό: Νέα έρευνα δείχνει ότι η κάνναβη μπορεί να προστατέψει από τον κορονοϊό

Cannabis has qualities that could protect against Covid.

Δεν το περιμέναμε ότι θα είχαν πολλά κοινά. Αλλά σε κάποια αναπάντεχα νέα, η κάνναβη έχει ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από τον κορωνοϊό.

Δεν προσπαθούμε εμείς να προωθήσουμε την εκστρατεία νομιμοποίησης του χόρτου – είναι σύμφωνα με μια νέα έρευνα από ομοτίμους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον και το Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστημών του Όρεγκον, που διαπίστωσε ότι τα οξέα που λαμβάνονται από φυτά κάνναβης μπορούν να εμποδίσουν τη μόλυνση από την Covid-19 στα ανθρώπινα κύτταρα σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι ενώσεις κάνναβης συνδέονται με την πρωτεΐνη ακίδας του ιού SARS-Cov-2, εμποδίζοντας τον ιό να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα και έτσι αποτρέποντας τις λοιμώξεις.

Οι επιστήμονες που προΐσταντο στην έρευνα αναφέρουν ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς η ευρεία χρήση αυτών των ενώσεων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων Covid και των επιπτώσεών του σε όσους έχουν μολυνθεί.

Αλλά ... προτού ετοιμαστούμε να σκεφτούμε να ανάψουμε ένα τσιγάρο ή να δοκιμάσουμε ένα space cake, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι δεν θα φέρει αυτό το αποτέλεσμα. 

Smoking a joint won't actually help you, but its compounds could.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε για τις ενώσεις κάνναβης THC –το κανναβινοειδές που «σε φτιάχνει» – και το CBD, το συχνά εκχυλιζόμενο κανναβινοειδές που δεν το κάνει – αλλά καμία από αυτές τις ενώσεις δεν είναι αυτή στο οποίο αναφέρονται οι ερευνητές.

Αντίθετα, οι ενώσεις κάνναβης που χρησιμοποιούνται κατά της Covid πρέπει να συλλέγονται ειδικά από ένα φυτό κάνναβης για να προσφέρουν προστασία και δεν μπορούν να προέρχονται από την κατανάλωση χόρτων με οποιαδήποτε από τις παραδοσιακές έννοιες. 

«Αυτά τα κανναβινοειδή οξέα είναι άφθονα στην κάνναβη και σε πολλά εκχυλίσματα κάνναβης», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Ρίτσαρντ βαν Μπρίμεν του Παγκόσμιου Κέντρου Καινοτομίας Κάνναβης της OSU.

«Δεν είναι ελεγχόμενες ουσίες όπως η THC, το ψυχοδραστικό συστατικό της μαριχουάνας, και έχουν καλό προφίλ ασφάλειας στους ανθρώπους. Και η έρευνά μας έδειξε ότι οι ενώσεις κάνναβης ήταν εξίσου αποτελεσματικές έναντι των παραλλαγών του SARS-Cov-2».

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Natural Products τη Δευτέρα, εξέτασε πολλά φυτικά εκχυλίσματα όπως το κόκκινο τριφύλλι, το άγριο γιαμ, τον λυκίσκο και τη γλυκόριζα για να βρει μια πιθανή σύνδεση με την πρωτεΐνη ακίδας Covid.

Οι δύο ενώσεις που ήταν πιο αποτελεσματικές ήταν το κανναβιγερολικό οξύ, γνωστό ως CBG-A, και το κανναβιδιολικό οξύ, γνωστό ως CBD-A, και οι δύο πρόδρομες ουσίες γνωστών χημικών ουσιών στις ουσίες με κάνναβη.

Οι χημικές ουσίες που εξήχθησαν από το φυτό ήταν προστατευτικές έναντι των παραλλαγών Άλφα και Βήτα του κορονοϊού, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσουν και στην καταπολέμηση νέων παραλλαγών.

«Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι το CBD -A και το CBG-A είναι αποτελεσματικά έναντι των δύο (προαναφερθεισών) παραλλαγών που εξετάσαμε και ελπίζουμε ότι αυτή η τάση θα επεκταθεί και σε άλλες υπάρχουσες και μελλοντικές παραλλαγές», πρόσθεσε ο δρ Δρ Βαν Μπρίμεν. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.