Header Ads

Η τραγική ιστορία ενός έφηβου που «εγκατέλειψαν» δυο φορές οι γονείς του και αυτοκτόνησε

Νεκρός βρέθηκε ένας Κινέζος έφηβος, που είχε πουληθεί από τους γονείς του όταν ήταν μωρό και τον απέρριψαν ξανά μετά από μια πρόσφατη επανένωση.

Ο Λιού Χιετζού αυτοκτόνησε στην επαρχία Χαϊνάν, το πρωί της Δευτέρας (24/1), σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή στην Κίνα. Η ιστορία του 17 ετών Λιού ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα όταν κοινοποίησε ένα βίντεο ζητώντας βοήθεια για να βρει τη βιολογική του οικογένεια.

Ο νεαρός πουλήθηκε από τους βιολογικούς του γονείς το 2005 και τον παρέλαβε άλλη οικογένεια. Ωστόσο, οι θετοί γονείς του πέθαναν αργότερα σε ένα ατύχημα και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του με τον παππού, τη γιαγιά και άλλους συγγενείς.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Λιού κατάφερε να βρει τα ίχνη των γονιών του, οι οποίοι είχαν χωρίσει και ξαναπαντρευτεί, μετά από αναζήτηση στο Διαδίκτυο.

Ο Λιού είπε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν μια ευτυχισμένη επανένωση στην αρχή - αλλά τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή όταν φέρεται να ισχυρίστηκε ότι χρειαζόταν οικονομική βοήθεια.

Είπε ότι ζήτησε από τους γονείς του αν μπορούσε να ζήσει μαζί τους ή να του αγοράσουν ή να του ενοικιάσουν ένα σπίτι καθώς δεν είχε δικό του.

Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι οι γονείς του τον έδιωξαν, με τη μητέρα του να τον μπλοκάρει ακόμη και στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat.

Οι γονείς του το αμφισβήτησαν αυτό, με τη μητέρα του να λέει ότι ο Λιού προσπάθησε να την αναγκάσει να του αγοράσει ένα σπίτι, το οποίο δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά.

Στη συνέχεια ο νεαρός, είπε ότι θα μηνύσει τους γονείς του για εγκατάλειψη, λέγοντας σε μια ανάρτηση στο Weibo ότι «θα τους έβλεπε στο δικαστήριο».

Ωστόσο, στη αργότερα, δέχθηκε διαδικτυακό εκφοβισμό, με πολλούς να λένε ότι ήθελε μόνο ένα σπίτι από τους γονείς του και ότι προσπαθούσε να κερδίσει τη συμπάθεια.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο Λιού δημοσίευσε ένα μακροσκελές κείμενο στο Weibo, όπου περιγράφει λεπτομερώς τα γεγονότα της ζωής του και πώς δέχθηκε επίθεση στο Διαδίκτυο.

«Έχω αντέξει να με αποκαλούν διάφορα», είπε, λέγοντας ότι ουσιαστικά είχε «εγκαταλειφθεί δύο φορές» από τους βιολογικούς του γονείς.

Στις τελευταίες γραμμές του είπε ότι «έδινε τέλος στη ζωή του». Η ανάρτηση προκάλεσε καταιγισμό σχολίων που του ζητούσαν να μην αυτοκτονήσει και εκκλήσεις σε όσους βρίσκονται στη γύρω περιοχή να τον βρουν.

Η θεία του επιβεβαίωσε αργότερα τον θάνατό σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι βρέθηκε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του σημειώματος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Έκτοτε, η σελίδα του στο Weibo έχει πλημμυρίσει με σχόλια συμπαράστασης, με πολλούς να εκφράζουν οργή για το διαδικτυακό εκφοβισμό.

«To cyberbullying που υπέστη ήταν υπερβολικό για ενήλικα, πόσο μάλλον για ένα παιδί», σχολίασε κάποιος, ενώ άλλοι είπαν ότι ήλπιζαν να βρει μια καλή οικογένεια «στην επόμενη ζωή του».

«Ελπίζω στην επόμενη ζωή σου να βρεις γονείς που σε προστατεύουν, αδέρφια που σε αγαπούν και μια ζωή χωρίς έγνοιες», ανέφερε άλλος.

Πηγή: BBC

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.