Header Ads

Συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων στην αντιμετώπιση του χιονιά - φωτό

Από τις επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων κόντρα στον χιονιά «Ελπίς»

Στην δημοσιότητα δίνει ο Δήμος Αθηναίων φωτογραφίες από την εργασία των υπηρεσιών του για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατό πιο άμεσα τα προβλήματα που δημιούργησε η χιονοκαταιγίδα «Ελπίς» στην Αθήνα.  

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «μετά από προσπάθειες, πολλές βασικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας παρέμειναν ανοιχτές, με την πρόσβαση στα νοσοκομεία και στις κρίσιμες υποδομές να είναι απρόσκοπτη, καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας», ενώ «από τα ξημερώματα της Τρίτης, οι πολίτες μπορούν να κινούνται κανονικά και χωρίς αλυσίδες στο βασικό οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας». 

Από τις επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων κόντρα στον χιονιά «Ελπίς»

Για τις μέχρι τώρα επιχειρήσεις χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 150 τόνοι αλατιού, ενώ 46 μεγάλα μηχανήματα κράτησαν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας. 

Οι άνθρωποι του Δήμου αναφέρουν ότι η ρίψη αλατιού θα συνεχιστεί σε δρόμους και πεζοδρόμια για να αντιμετωπιστεί και ο παγετός που αναμένεται να ακολουθήσει.

Αναφέρεται επίσης ότι τα εκχιονιστικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με ρίψη αλατιού κράτησαν ανοιχτές όλες τις βασικές αρτηρίες: Αθηνάς, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, Λιοσίων, Ιερά Οδό, Φιλελλήνων, Βασ. Όλγας, Βασ. Κωνσταντίνου, Πατησίων, Αχαρνών, Αλεξάνδρας, Λένορμαν, Λεωφόρος Αθηνών, Πέτρου Ράλλη, Αγίας Άννης, Πανόρμου, Πλατεία Βάθη, Παράδρομος Εθνικής Οδού, Κωνσταντινουπόλεως.

Από τις επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων κόντρα στον χιονιά «Ελπίς»

Οι επιχειρήσεις σήμερα, Τρίτη 

«Το σύνολο του έμψυχου δυναμικού του Δήμου Αθηναίων μαζί με 46 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 22 μεγάλων εκχιονιστικών μηχανημάτων, επιχειρεί σε όλες τις γειτονιές προκειμένου να αποκατασταθεί, το συντομότερο δυνατό, η εύρυθμη λειτουργία της Αθήνας», σημειώνεται. Κι επίσης:

«Τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες κράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας ανοικτές τις οδούς πρόσβασης, τους περιμετρικούς δρόμους αλλά και τα προαύλια όλων των νοσοκομείων της Αθήνας, εξασφαλίζοντας την ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών, των οχημάτων και των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ». 

Από τις επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων κόντρα στον χιονιά «Ελπίς»

Τα δέντρα που έπεσαν θα αντικατασταθούν

Το βάρος των επιχειρήσεων, έχει πέσει από το πρωί στις γειτονιές της πόλης οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα όπως είναι η Κυψέλη, το Γκύζη, το Πολύγωνο και το Παγκράτι. Ωστόσο, και σε αυτές τις περιοχές, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα, καθώς συνεχίζουν να πραγματοποιούνται διαρκείς επιχειρήσεις αποχιονισμού και ρίψεις αλατιού.

Επίσης, 140 εργαζόμενοι με ειδικά καλαθοφόρα καθαρίζουν και απομακρύνουν πεσμένα δέντρα και κλαδιά με αποκλειστικό έργο την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως η πτώση δέντρων και τυχόν προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό.

Ταυτόχρονα, επτά κλιμάκια του Δήμου, ένα για κάθε διαμέρισμα, καταγράφουν τα δέντρα που καταστράφηκαν ολοσχερώς, τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πτώσεις δέντρων και κλαδιών, καθώς επίσης και τα σημεία στα οποία η κυκλοφορία παρεμποδίζεται.

Στόχος, όπως ανακοινώνεται τέλος, είναι την επόμενη εβδομάδα, μετά την αποκατάσταση των προβλημάτων, να ξεκινήσει η αντικατάσταση των δέντρων που καταστράφηκαν και να φυτευτούν νέα παντού.

Χρήσιμα

Οι δημότες, σε κάθε περίπτωση, μπορούν να αναφέρουν όλα τα προβλήματα που εντοπίζουν στον τετραψήφιο αριθμό 1595 ή να τα καταγράφουν στην εφαρμογή novoville, ώστε οι υπηρεσίες να προχωρούν άμεσα στην αποκατάστασή τους.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.