Header Ads

Ζητούνται εθελοντές να κολλήσουν σκόπιμα κορονοϊό

Η πρώτη ιατρική δοκιμή στον κόσμο που έλαβε έγκριση για σκόπιμη έκθεση των συμμετεχόντων στον κορονοϊό αναζητά περισσότερους εθελοντές καθώς εντείνει τις προσπάθειες για να βοηθήσει στην ανάπτυξη καλύτερων εμβολίων.

Η δοκιμή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο.

Η πρώτη φάση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, έχει επικεντρωθεί στο να μάθουμε πόση «ποσότητα» από τον ιό (ιικό φορτίο) χρειάζεται για να προκληθεί μια λοίμωξη, ενώ η δεύτερη θα έχει ως στόχο να καθορίσει την ανοσολογική απόκριση που απαιτείται για να αποτραπεί η μόλυνση.

Οι ερευνητές βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό της ελάχιστης πιθανής μόλυνσης από τον ιό, που διασφαλίζει ότι περίπου οι μισοί από τους ανθρώπους που εκτίθενται σε αυτόν θα εμφανίσουν ασυμπτωματική ή ήπια COVID-19.

Στη συνέχεια, σχεδιάζουν να εκθέσουν εθελοντές - όλοι προηγουμένως μολυσμένοι με φυσικό τρόπο ή εμβολιασμένοι  - σε αυτή τη δόση της αρχικής παραλλαγής του ιού για να καθορίσουν ποια επίπεδα αντισωμάτων ή ανοσοκυττάρων Τ απαιτούνται για την πρόληψη μιας μόλυνσης.

«Αυτή είναι η ανοσολογική απόκριση που πρέπει στη συνέχεια να προκαλέσουμε με ένα νέο εμβόλιο», εξηγεί η Ελεν ΜακΣέιν, Καθηγήτρια Εμβολιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης.

Τα ευρήματα της δοκιμής θα βοηθήσουν να γίνει η μελλοντική ανάπτυξη ενός εμβολίου πολύ πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική.

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τέτοιες δοκιμές σε ανθρώπους εδώ και δεκαετίες για να αναπτύξουν θεραπείες ενάντια σε πολλές μολυσματικές ασθένειες, αλλά αυτή είναι η πρώτη γνωστή τέτοια έρευνα για την COVID-19.

Ενα μειονέκτημα είναι ο κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στους εθελοντές που προσβάλλονται από τη νόσο, αλλά το πανεπιστήμιο λαμβάνει προφυλάξεις.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι υγιείς και ηλικίας 18-30 ετών. Θα τεθούν σε καραντίνα για τουλάχιστον 17 ημέρες και σε όποιον εμφανίσει συμπτώματα θα χορηγηθεί η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.