Header Ads

"Ουκρανοί, να φοβάστε", η απειλή των χάκερς της μαζικής κυβερνοεπίθεση σε κρατικούς ιστοτόπους

Το μήνυμα που εμφανιζόταν κατά την πρόσβαση σε κυβερνητικούς ιστοτόπους

Μαζική κυβερνοεπίθεση με την προειδοποίηση προς τους Ουκρανούς ”να φοβάστε και να περιμένετε τα χειρότερα”, έπληξε ιστοτόπους της κυβέρνησης της Ουκρανίας, όπως καταγγέλλει το Κίεβο, καθιστώντας ορισμένους από αυτούς μη προσβάσιμους σήμερα το πρωί.

″Ουκρανέ! Όλα τα προσωπικά σου δεδομένα φορτώθηκαν στο δημόσιο δίκτυο. Όλα τα δεδομένα στον υπολογιστή έχουν καταστραφεί, είναι αδύνατο να τα αποκαταστήσεις”, αναφέρεται σε μήνυμα που εμφανίστηκε σε κυβερνητικούς ιστοτόπους που υπέστησαν επίθεση, γραμμένο στα ουκρανικά, τα ρωσικά και τα πολωνικά. ”Όλες οι πληροφορίες για σένα αποκαλύφθηκαν δημοσίως, να φοβάσαι και να περιμένεις τα χειρότερα. Αυτό ισχύει για το παρελθόν σου, το παρόν σου και το μέλλον σου”.

Το περιεχόμενο των κυβερνητικών ιστοτόπων δεν άλλαξε κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών επιθέσεων που δέχθηκαν και δεν διέρρευσε κανένα προσωπικό δεδομένο, όπως διευκρίνισε η  ουκρανική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι ανεστάλη η λειτουργία  άλλων κυβερνητικών ιστοτόπων για να προληφθεί η εξάπλωση της επίθεσης. Ήδη πάντως έχουν αποκατασταθεί οι περισσότερες από τις πληγείσες κρατικές ιστοσελίδες. 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε παράλληλα στο Reuters ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πουν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση αυτή, αλλά σημείωσε ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από παρόμοια πλήγματα στο παρελθόν.

Η ηλεκτρονική επίθεση, η οποία έπληξε το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργικό συμβούλιο και το συμβούλιο ασφαλείας και άμυνας μεταξύ άλλων, σημειώνεται την ώρα που το Κίεβο και οι σύμμαχοί του σήμαναν συναγερμό για πιθανή νέα στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί στο παρελθόν ότι βρίσκεται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία.

Παράλληλα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ουκρανικής ασφάλειας δήλωσε στο Reuters: ”Όλοι οι παράγοντες κυβερνοασφάλειας ήταν ενήμεροι για τέτοιες πιθανές προκλήσεις από την Ρωσική Ομοσπονδία. Επομένως η ανταπόκριση σε αυτά τα περιστατικά ήταν η συνηθισμένη”.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.