Header Ads

Τι λειτουργεί και τι παραμένει κλειστό στον απόηχο της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που ατυχώς βαφτίστηκε «Ελπίδα» μπορεί να έφυγε αλλά άφησε πίσω της πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες, με αποτέλεσμα να μην είμαι δυνατή η άμεση επιστροφή στην ομαλότητα.

Ακολουθεί αναλυτικός οδηγός για τις περιοχές της Αττικής και της Κρήτης, όπου εντοπίζονται οι μεγαλύτερες δυσκολίες στο απόηχο της πρωτοφανούς χιονόπτωσης.

Εκπαίδευση (Πέμπτη 27/1 & Παρασκευή 28/1)

Τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

Κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης - ημερήσιας Φροντίδας.

Δικαστήρια

Κατά το ίδιο διάστημα αναστέλλονται οι εργασίες όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

Εμβολιασμοί

Δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι για το διήμερο εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης.

Δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας».

Οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα (Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», Γ.Ν. «Ασκληπιείο», Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», ΓΝΠ «Τζάνειο», ΓΝΔΑ «Αγία Βαρβάρα», ΠΓΝ «Αττικόν», Γ.Ν. Νίκαιας και στα Κέντρα Υγείας Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Κερατσινίου, Μεγάρων και Σαλαμίνας) οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Εργασία (Πέμπτη 27/1)

Υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

Αγορά

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

Δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

ΜΜΜ

Λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού στο οδικό δίκτυο και την Πέμπτη κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται μετά τις 06.00.

Επίσης αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία της γραμμής 1 του Ηλεκτρικού (Πειραιάς -Κηφισιά), καθώς και της γραμμής 3, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας -Αεροδρόμιο και οι συρμοί πραγματοποιούν όλες τις ενδιάμεσες στάσεις.

Τράπεζες

Τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο, επαναλειτουργούν για το κοινό, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου, συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Εφορίες

Oι ΔΟΥ Κηφισιάς, Ψυχικού, Παλλήνης, Χολαργού, Αμαρουσίου και ΙΒ Αθηνών σήμερα 27/1 ανοίγουν για το κοινό από τις 10:00 π.μ., με μειωμένο προσωπικό, λόγω προβλημάτων προσέλευσης.

Οι υπόλοιπες ΔΟΥ και Τελωνεία, που επίσης εδρεύουν σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, θα λειτουργήσουν με πλήρες ωράριο αλλά επίσης με μειωμένο προσωπικό, οπότε συνιστάται προς τους πολίτες η μείωση των επισκέψεων εάν δεν συντρέχει εξαιρετικά επείγων λόγος.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.