Header Ads

Τζόκοβιτς: Κανονικά στην κλήρωση του Australian Open, παραμένει ο κίνδυνος απέλασης

Το Νο.1 του κόσμου στο τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, συμπεριλήφθηκε στην επίσημη κλήρωση του Αυστραλιανού Οπεν την Πέμπτη, αν και παραμένει η αβεβαιότητα σχετικά με το εάν η κυβέρνηση θα ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου αθλητή για δεύτερη φορά.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Αλεξ Χοκ, σκέφτεται να ασκήσει την εξουσία που έχει για να ανακαλέσει τη βίζα του Τζόκοβιτς, λόγω αμφιβολιών για την ιατρική εξαίρεση που προσκόμισε στις αρχές για να παρακάμψει τις απαιτήσεις εμβολιασμού της Αυστραλίας.

Ο 34χρονος τενίστας, ο οποίος προπονήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη στην Rod Laver Arena, κληρώθηκε με τον συμπατριώτη του, Μίομιρ Κετσμάνοβιτ για τον αγώνα του πρώτου γύρου, που αναμένεται να διεξαχθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Η διοργανώτρια αρχή Tennis Australia καθυστέρησε την επίσημη κλήρωση για περισσότερο από μία ώρα, χωρίς να αναφέρει γιατί.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα του δικαστήριο του επέτρεψε να παραμείνει στη χώρα με το επιχείρημα ότι οι αξιωματούχοι ήταν «παράλογοι» στον τρόπο που χειρίστηκαν τη συνέντευξη εισόδου του, σε μια επτάωρη διαδικασία μέσα στη νύχτα.

Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να αποφασίσει εάν θα αφήσει τον Τζόκοβιτς να παραμείνει και να διεκδικήσει τον 21ο τίτλο Grand Slam - επίδοση ρεκόρ - ή θα τον απελάσει.

«Καρφιά» από Τσιτσιπά

Στο μεταξύ ο Στέφανος Τσιτσιπάς άφησε αιχμές κατά του συναθλητή του, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις.

«Φαίνεται πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες» ήταν το σχόλιο του για τη στάση Τζόκοβιτς σε σχέση με το Australian Open. «Δεν πέρασε κανενός από το μυαλό να εμφανιστώ ανεμβολίαστος. Χρειάζεται τόλμη να διακινδυνεύσεις ένα Grand Slam, φαίνεται όμως πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες των κυβερνήσεων. Ενα μικρό ποσοστό φαίνεται επιλέγει το δικό του δρόμο, κάνοντας την πλειοψηφία να φαίνεται σαν να είναι ανόητοι ή κάτι τέτοιο» είπε στο αγγλόφωνο κανάλι Wion, προσθέτοντας ωστόσο ότι κατά τη γνώμη του ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέγει τι θα κάνει με το σώμα του ακόμα κι αυτό είναι κάτι που ορισμένοι το αντιμετωπίζουν ως ασέβεια προς τους άλλους ανθρώπους.

«Είναι πολύ σημαντικό το σώμα σου, είναι το μηχάνημά σου, αν νιώθεις ότι δεν είσαι ασφαλής πρέπει να το προστατεύσεις και πρέπει να επιλέγεις με αυτό σαν γνώμονα» κατέληξε ο Ελληνας τενίστας.

(με πληροφορίες από Reuters)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.