Header Ads

Πλεύρης: Επιπλέον 50 σημεία για δωρεάν rapid test, με τη βοήθεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Πενήντα ακόμη σημεία για δωρεάν τεστ θα προστεθούν πανελλαδικά, με τη συμβολή του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και θα γίνουν συνολικά 100 τα σημεία μαζί με τις μονάδες του ΕΟΔΥ και τα νοσοκομεία, όπου διενεργούνται δωρεάν έλεγχοι, ανακοίνωσε μέσω της ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα σημεία που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, θα βρίσκονται κοντά σε στρατόπεδα, ανά την επικράτεια και δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλα. Ο κ. Πλεύρης  τόνισε ότι «όταν είσαι η πρώτη χώρα στους διαγνωστικούς ελέγχους σημαίνει ότι ελέγχεις πολύ περισσότερο τον πληθυσμό και έχεις πολύ περισσότερα ύποπτα κρούσματα. Έχουμε επιλέξει αυτό γιατί θεωρούμε ότι είναι αξιόπιστες μέθοδοι και επειδή θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά στην Όμικρον, που κατά βάση η νόσηση και σε πληθυσμό νεότερο, είναι νόσηση που δεν εγκυμονεί κινδύνους όπως τα άλλα στελέχη, είναι για εμάς πιο σημαντικό να τα βρίσκουμε και να κάμπτουμε την μεταδοτικότητα παρά να αναλωθεί ένα ολόκληρο σύστημα στην πλήρη θετικοποίηση των πάρα πολλών κρουσμάτων που βρίσκονται».

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι η Δέλτα μειώνεται στην κοινότητα σε ποσοστό κάτω από το 20% και μπορεί να φτάσει να εξαφανιστεί, ωστόσο και από αυτό το 15% περίπου καταλήγουν σε νοσηλείες, επεσήμανε. «Στα 600-700 εισιτήρια την ημέρα, τα μισά περίπου είναι Δέλτα. Αυτές οι λίγες νοσήσεις από την Δέλτα είναι πολύ πιο έντονες και πολύ πιο πιεστικές για το σύστημα. Θεωρούμε ότι όσο επικρατεί η Όμικρον αντίστοιχα και οι νοσηλείες θα πάνε σε αυτό το πλαίσιο, ως εκ τούτου υπάρχει η εκτίμηση ότι γύρω στις 25 Ιανουαρίου θα αρχίσει η αποκλιμάκωση ως προς τις νοσηλείες».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.