Header Ads

Ταμείο Ανάκαμψης: 2,1 εκ. ευρώ για μνημεία της Καστοριάς

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού πολιτιστικών διαδρομών σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά μνημεία του Υπουργείου Πολιτισμού, τρία σημαντικά έργα στην Καστοριά χρηματοδοτούνται με 2.100.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Το χρηματοδοτικό εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης δίνει την ευκαιρία να δρομολογηθούν περισσότερα έργα Πολιτισμού σε όλη τη χώρα με δεδομένη την αναπτυξιακή διάσταση του τομέα” δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, υπογραμμίζοντας πως “σε περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία, αυτά τα έργα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου της περιοχής στη “μετά λιγνίτη” εποχή. Τα έργα που υλοποιεί το ΥΠΠΟΑ, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά μνημεία, εκτός από την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν καθοριστική συνεισφορά στην τοπική κοινωνία με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και στην τοπική οικονομία με την ποιοτική ενίσχυση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος».

“Η Καστοριά είναι πλούσια σε βυζαντινά εκθέματα και σε πολιτισμό. Η επένδυση, λοιπόν, στα μνημεία δημιουργεί προστιθέμενη αξία και υπεραξία στον τόπο” δήλωσε η Μαρία Αντωνίου, Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού, προσθέτοντας πως “στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου Πολιτισμού είναι ο νομός Καστοριάς, που διαθέτει μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, να αναδειχθεί με πρότυπο τρόπο, ώστε να αποτελέσει αναπτυξιακή δύναμη για την ευρύτερη περιοχή“.

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.