Header Ads

Νεβ Κάμπελ: Δέχθηκε επίθεση από αρκούδα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων όταν ήταν 17 ετών

Νεβ Κάμπελ

H Νεβ Κάμπελ έγινε διάσημη το 1996 μέσα από το ρόλο της Σίντνεϊ Πρέσκοτ (σ.σ Πρόκειται για ένα φανταστικό χαρακτήρα που πρωταγωνιστεί στο franchise Scream), ωστόσο είκοσι έξι χρόνια μετά την προβολή της ταινίας αποκάλυψε ότι δεν ήταν η μόνη ιστορία τρόμου στην οποία είχε συμμετάσχει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο The Kelly Clarkson Show, για την προώθηση της τελευταίας ταινίας Scream, θυμήθηκε μια από τις πιο τρομακτικές ιστορίες της καριέρας της αλλά και της ζωής της, καθώς κινδύνευσε να τη χάσει όταν μια αρκούδα της επιτέθηκε, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων.

Η Καναδή ηθοποιός που ήταν 17 ετών όταν έγινε το περιστατικό ειπε: «Έπαιζα αυτόν τον ρόλο όπου υποτίθεται η ηρωίδα είναι «ένα με τα ζώα» και υπήρχε μια σκηνή όπου με κυνηγούσε μια αρκούδα. Έφεραν αυτή την αρκούδα στο γύρισμα και μου έδωσαν πρώτα ένα μεγάλο μπουκάλι αναψυκτικού τύπου cola για να την ταΐσω».

Η ηθοποιός θυμάται ότι οι υπεύθυνοι της ταινίας της είπαν να βουτήξει το χέρι της στο μέλι και να τρέξει προς ένα δέντρο, όπου θα έπρεπε να γυρίσει το χέρι της προς την αρκούδα για να την ταΐσει.

«Βούτηξα το χέρι μου στο μέλι και τρέχω προς έναν βράχο και γυρνάω να κοιτάξω πίσω μου, απλώνω το χέρι μου και η αρκούδα δεν μειώνει ταχύτητα και καταλαβαίνω ότι δεν έρχεται για το χέρι μου. Με πιάνει από το πόδι και με τραβάει στο δάσος. Εκείνη την ημέρα έτυχε να είναι η μητέρα μου στο πλατό και ούρλιαζε. Όλο το συνεργείο πάγωσε επειδή κανένας δεν πίστευε αυτό που συνέβαινε.Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ”με δαγκώνει!” λες και δεν ήταν προφανές» είπε και πρόσθεσε: «Η μητέρα μου που είχε έρθει στο σετ άρχισε να ουρλιάζει. Όλο το συνεργείο είχε παγώσει γιατί κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβαινε. Το μόνο που μπόρεσα να σκεφτώ είναι ότι «Με δαγκώνει».

Η Κάμπελ κατάφερε να ξεφύγει όταν ο φροντιστής της αρκούδας της πέταξε πέτρες για να της αποσπάσει την προσοχή. Τότε, η ηθοποιός άρχισε να «τρέχει και ανέβηκε πάνω σε έναν βράχο» για να σωθεί.

Παρά το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης επέμενε να μην ξανακάνουν τη λήψη, η Κάμπελ ήθελε να ξαναγυρίσουν τη σκηνή. «Και εγώ σαν άνθρωπος που θέλει να ικανοποιεί του άλλους, είπα «Όχι, αυτή ήταν η πρόβα». Δεν το έχουμε στην κάμερα. Ας το ξανακάνουμε».

Ευτυχώς, όπως αναφέρει, δεν τραυματίστηκε σοβαρά από το περιστατικό αλλά θα έχει να το θυμάται για όλη της τη ζωή.

Το 1996, η Κάμπελ έγινε παγκοσμίως γνωστή με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Σίντνεϊ Πρέσκοτ στην ταινία τρόμου Scream, σε σκηνοθεσία Γουές Κρέιβεν. Στην ταινία υποδύεται, τη Σίντνεϊ, μια έφηβη κοπέλα, η οποία δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από έναν δολοφόνο που φοράει μαύρη μπέρτα και μια μάσκα - φάντασμα, γνωστό αργότερα ως Ghostface.

Το Scream έγινε τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, φτάνοντας τα 173 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η Κάμπελ έλαβε πολύ καλά σχόλια από τους κριτικούς ενώ κατέκτησε τον τίτλο της “Scream Queen” της δεκαετίας του ’90. Για την ερμηνεία της κέρδισε το Saturn Award α′ γυναικείου ρόλου.

Την επόμενη χρονιά επανέλαβε το ρόλο της στο Scream 2. Και η δεύτερη ταινία γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, ξεπερνώντας τα 172,3 εκατομμύρια δολάρια Για την ερμηνεία της έλαβε υποψηφιότητα για Saturn Award και βραβεύτηκε με το MTV Movie Award καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Το 2000 κυκλοφόρησε το Scream 3, με την Κάμπελ να επιστρέφει στο ρόλο της Σίντνεϊ Πρέσκοτ . Η Κάμπελ έλαβε υποψηφιότητα για MTV Movie Award καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, ενώ ο Ρότζερ Έμπερτ στην κριτική του για την ταινία, έγραψε για αυτήν ”Η κάμερα τη λατρεύει. Θα μπορούσε να γίνει πραγματικά ένα μεγάλο αστέρι”.

Πηγή: VanityFair

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.