Header Ads

Κοζάνη: Νέα πτέρυγα στο Μαμάτσειο νοσοκομείο – 16,5 εκ. ευρώ το κόστος

Σε μια έκταση 6.000 τ.μ. θα αναπτυχθεί η 3η πτέρυγα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη σήμερα με την έναρξη των εργασιών να έχουν προσδιοριστεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τα 3 χρόνια και τον προϋπολογισμό ν’ αγγίζει τα 16,5 εκ. ευρώ.

Θα αναπτυχθούν χώροι νοσηλείας 54 χειρουργικών κλινών και 45 κλινών παθολογικού, καθώς και θάλαμοι διανυκτέρευσης γιατρών, γεγονός που θα αυξήσει κατά 50% την δυνατότητα νοσηλειών. Η προσθήκη της νέας πτέρυγας χειρουργικού και παθολογικού τομέα στο Μαμάτσειου εντάχθηκε στο ΕΠ Δυτική Μακεδονία 2014-2020.

Απόλυτα ικανοποιημένοι από την υπογραφή της σύμβασης εμφανίστηκαν ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Στέργιος Γκανάτσιος, και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, τονίζοντας πως το νοσοκομείο στο μέλλον θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες υγείας των κατοίκων της περιοχής.

Έκαναν παράλληλα λόγο για την αναγκαιότητα του έργου, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου να υπογραμμίζει τη μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε εδώ και χρόνια, για την προσθήκη πτέρυγας που ήταν άκρως απαραίτητη λόγω του μεγάλου όγκου ασθενών που δέχεται και όχι μόνο λόγω της πανδημίας.

«Έργο πνοής το χαρακτήρισε ο κ. Μπογιατζίδης ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τιτάνια προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού όλη την περίοδο της πανδημίας, ενώ ερωτηθείς για την υποστελέχωση και τις προσλήψεις, επανέλαβε την μη επιθυμία των γιατρών, να ανταποκριθούν στις θέσεις που προκηρύσσονται.

Ο κ. Κασαπίδης επισήμανε από την πλευρά του, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διέθεσε τα τελευταία 2 χρόνια περίπου 50 εκ. ευρώ για την υγεία και για υποδομές, κάνοντας λόγο «για ένα νέο κτίριο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες υγείας των κατοίκων της περιοχής μας που τώρα στενάζει από έλλειψη χώρων».

«Το νοσοκομείο θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες για τα επόμενα είκοσι χρόνια» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γκανάτσιος.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.