Header Ads

Αυστραλία: Πλήρωσαν 1,1 εκατ. δολάρια για ένα σπίτι «φάντασμα»

Μια οικογένεια από το Νόρθ Μπίτς της Αυστραλίας παραλίγο να χάσει τις αποταμιεύσεις μια ζωής και το σπίτι των ονείρων τους σε μια απάτη.

Η Κάισι και ο Ντένις Αβίλες βρίσκονταν στις τελευταίες διαδικασίες για την αγορά ενός σπιτιού, όταν έλαβαν ένα e-mail, το οποίο φαινόταν ότι είχε αποστολέα το δικηγόρο τους, Τάνβερ Καν.

Το ζευγάρι, που έχει τρία μικρά παιδιά, είχε πουλήσει την ιδιοκτησία τους στο Μπέικον Χιλ προκειμένου να μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα για την αγορά του νέου τους σπιτιού.

Στο email, ο άγνωστος, όπως αποδείχθηκε αργότερα αποστολέας, ζητούσε από το ζευγάρι να μεταφέρει 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε ένα λογαριασμό τραπέζης, για να οριστικοποιήσει την αγορά του νέου σπιτιού.

«Πήγα στο υποκατάστημα της Commonwealth Bank και πραγματοποίησα τη μεταφορά, για να διαπιστώσω πως πρόκειται για απάτη» περιέγραψε κλαίγοντας η Κάισι. Μάλιστα, η ίδια ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του υποκαταστήματος ότι δεν ήταν σίγουροι πως θα μπορέσουν να επαναφέρουν το ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Στη συνέχεια ενημέρωσαν τον δικηγόρο τους ότι προχώρησαν στη μεταφορά των χρημάτων. Εκείνος, σύμφωνα με την Κάισι, άρχισε να ουρλιάζει, προτρέποντας στο ζευγάρι να επικοινωνήσει αμέσως με το τραπεζικό ίδρυμα.

«Δεν είμαι κάποια που θα την πατούσε με - τέτοιου είδους πράγματα - βλέπω αυτού του είδους τις απάτες στην τηλεόραση και λέω ”α, πώς θα μπορούσαν να την πατήσουν;”», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο δικηγόρος κάνει λόγο για μία περίεργη απάτη που δεν έχει συναντήσει ξανά, καθώς παραμένει μέχρι στιγμής αναπάντητο το ερώτημα πώς οι δράστες κατάφεραν να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία τόσο του ζευγαριού όσο και του ίδιου.

Ευτυχώς, η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος, αφού η τράπεζα προχώρησε σε «πάγωμα» της μεταφοράς του τεράστιου ποσού.

″Εάν πιστεύετε ότι έχετε κάνει μια εσφαλμένη πληρωμή ή πληρώσατε λάθος παραλήπτη, επικοινωνήστε με το χρηματοπιστωτικό σας ίδρυμα το συντομότερο δυνατό για να το αναφέρετε”, δήλωσε εκπρόσωπος της Commonwealth Bank και πρόσθεσε: «Εάν ένας πελάτης πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα απάτης, θα πρέπει να μας καλέσει αμέσως  όσο πιο γρήγορα το μάθουμε, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε τα χρήματα. Προτρέπουμε τους πελάτες που μεταφέρουν χρήματα να ελέγχουν τον αριθμό λογαριασμού με τον παραλήπτη μέσω τηλεφώνου πριν μεταφέρουν χρήματα.”

Η αστυνομία της Μόνα Βάλε έχει ειδοποιηθεί για την απάτη και τώρα ερευνά την υπόθεση.

Πηγή: 9news

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.