«Ελπίς»: Κλειστοί δρόμοι στην Αττική και προβλήματα στις συγκοινωνίες, μήνυμα από το 112

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Αττικής, εν μέσω επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίς», προειδοποιώντας για πολύ έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή τους τις επόμενες ώρες και καλώντας τους να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση.
Λευκή «Ελπίδα» στην Αττική
Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για πολύ έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Οδηγία προς τους πολίτες της Αττικής και κυρίως των βορείων προαστίων, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να ενημερώνονται συνεχώς για τους κλειστούς δρόμους από την χιονόπτωση, εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, που επικρατεί έντονη χιονόπτωση, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).
Κλειστοί δρόμοι
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου Παπάγου, λεωφόρου Διονύσου και Καισαριανής, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.
Ειδικότερα:
- Στην οδό Αναστάσεως, στην περιοχή Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια προς τον Υμηττό.
- Στη λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής (Νέα Μάκρη) προς Πεντέλη.
- Στην ανώνυμη οδό (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Καλοπούλας, προς Υμηττό.
Υπενθυμίζεται, ότι έχει διακοπεί από νωρίς το πρωί και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες
Προβλήματα και στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού έχει προκαλέσει η «Ελπίς». Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Επίσης, το τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας, ενώ κανονικά μέχρι στιγμής διεξάγονται τα δρομολόγια στον ηλεκτρικό.
Ακόμη, ανεστάλησαν τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του προαστικού στο τμήμα Κορωπί -Κάντζα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ)