Header Ads

Αδειάζουν τις τσέπες των αστυνομικών με αύξηση στα τροφεία

Φωτο αρχείου

Αύξηση σε ποσοστό 150 τοις εκατό αναμένεται να δουν το επόμενο διάστημα οι αστυνομικοί στις τιμές, που πληρώνουν για τα γεύματά τους, στις Λέσχες της ΕΛ.ΑΣ. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες της Ομοσπονδίας τους, που ήδη έχει ξεκινήσει αγώνα, προκειμένου η απόφαση να μην υλοποιηθεί.

Χιλιάδες αστυνομικοί, ειδικά στην Αττική, τρώνε καθημερινά το φαγητό της Λέσχης, ακόμα και εάν είναι σε ρεπό ή άδεια, λόγω της χαμηλής τιμής. Μία τιμή, που σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οριστεί από το κόστος παρασκευής των γευμάτων, καθώς ετοιμάζονται από μάγειρες – υπαλλήλους του Σώματος και διατίθενται σε διαμορφωμένους χώρους, μέσα σε κτίρια που ήδη χρησιμοποιούνται από την ΕΛ.ΑΣ.

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής υπηρετούν χιλιάδες -νεαροί σε ηλικία- αστυνομικοί, οι οποίοι κατάγονται από την περιφέρεια και με τον χαμηλό μισθό τους καλούνται να πληρώσουν ενοίκια και όλα τα έξοδα διαβίωσης, με τις τιμές κόστους στα τροφεία να είναι μία εξαιρετική διευκόλυνση, όπως υποστηρίζουν.

Η αλήθεια είναι πως, από προσωπική εμπειρία του γράφοντος, εκατοντάδες αστυνομικοί κάθε μέρα επισκέπτονται τη Λέσχη της ΓΑΔΑ ακόμα κι από άλλες υπηρεσίες της Αττικής, για να προμηθευτούν το φαγητό τους και να εξοικονομήσουν χρήματα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μερίδες και «σε πακέτο» για συναδέλφους τους ή για το δείπνο.

«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι» δηλώνει στη Huffpost ο Χρήστος Συνδρεβέλης, γραμματέας του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και συμπληρώνει: «Δεν μπορεί όλους αυτούς του μήνες να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά στη διαχείριση του μεταναστευτικού, της πανδημίας, στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, να μην αποδέχονται ότι το επάγγελμα του αστυνομικού είναι «επικίνδυνο και ανθυγιεινό» και στο τέλος αντί επιβράβευσης να πληροφορούμαστε ότι επίκειται αύξηση των τροφείων, κάτι που θα επιβαρύνει τον ατομικό οικονομικό προϋπολογισμό ενός εκάστου».

Με τις υπάρχουσες τιμές, με τρία ευρώ την ημέρα ο αστυνομικός μπορεί να προμηθευτεί φαγητό για το γεύμα και το δείπνο του. Εάν η απόφαση υλοποιηθεί, το ποσό θα είναι 7,5 ευρώ. «Για έναν μισθό των οκτακοσίων ευρώ τα 135 το μήνα είναι ένα σημαντικό έξοδο» ανέφερε ένας από τους Ειδικούς Φρουρούς, που προσελήφθησαν πρόσφατα και κατάγεται από τις Σέρρες.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.