Header Ads

Ζητάμε πλήρη διερεύνηση του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος στην Κοζάνη

Συλλυπητήρια μηνύματα έστειλαν οι φορείς της Φλώρινας στην οικογένεια του 45χρονου Γιάννη από την Φλώρινα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σήμερα σε εργατικό ατύχημα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, ζητώντας να γίνει πλήρης έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Ο 45χρονος Γιάννης, πατέρας ενός παιδιού, έδινε τον δικό του αγώνα, όπως αναφέρουν συγγενείς και φίλοι,  καθημερινά για να προσφέρει στην οικογένεια του.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας Κωνσταντίνος Σιάκος αναφέρει μεταξύ άλλων “Στην ασφάλεια στην εργασία μας δεν χωράνε ούτε προϊστάμενοι, ούτε πιέσεις, ούτε φίλοι, ούτε συνδικάτα. Ο καθένας μας θα πρέπει να αξιολογεί τις συνθήκες οι οποίες αλλάζουν κάθε ώρα και στιγμή και να προφυλάσσει τον εαυτό του και τους γύρω του. Και πάνω από όλα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να επαναφέρουμε την χαμένη αλληλεγγύη και συναδελφικότητα και ενεργώντας σαν σύνολο να διασφαλίζουμε ότι θα τηρούνται από όλους οι κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου.
Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης και ολοκληρωμένη έρευνα”.

Από την πλευρά της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα επισημαίνει “ακόμα ένα εργατικό ατύχημα μέσα σε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά, τα θύματα δύο νέοι άνθρωποι που εργάζονταν σε εργολαβικά συνεργεία του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου. Η Δυτική Μακεδονία θρηνεί για άλλη μια φορά και αναζητά τις ευθύνες που οδηγούν σε τραγικά ατυχήματα στα εργοτάξια της ΔΕΗ. Η Πολιτεία έχει χρέος να διερευνήσει, να οδηγηθεί σε συμπεράσματα και να ενισχύσει επιτέλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα εποπτεύουν την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στα εργοτάξια της χώρας.

Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στο οικογενειακό περιβάλλον, τους συναδέλφους/ισσες και τους συγγενείς των δύο εργαζομένων”.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.