Header Ads

Κοζάνη: Ξεκινά η μεταφορά ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές

Ξεκινάει αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου, η μεταφορά των non-covid περιστατικών σε ιδιωτική κλινική στην Κοζάνη, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Μαμάτσειο Νοσοκομείο, μετά την απόφαση και την υπογραφή της σύμβασης από το Υπουργείο Υγείας.

Οι προετοιμασίες που απαιτούνται έχουν γίνει με τους ιδιώτες γιατρούς να αναλαμβάνουν τα περιστατικά, που θα μεταφερθούν από το Νοσοκομείο Κοζανης στην ιδιωτική κλινική. Παράλληλα όλα είναι έτοιμα και για τη μεταφορά ασθενών της ψυχιατρικής κλινικής σε ιδιωτική δομή της Κοζάνης, που και θα παραμείνουν όσο χρειαστεί, με τα έκτακτα περιστατικά να εξετάζονται στο “Ψυχαργώς”.

Εν τω μεταξύ ιδιώτες γιατροί πρόκειται να συνδράμουν και στο Νοσοκομείο Κοζάνης στην αντιμετώπιση των περιστατικών που προσέρχονται στο «Μαμάτσειο» και να στηρίξουν τους συναδέλφους τους μετά την αύξηση των κλινών για ασθενείς με covid και την λειτουργία των επιπρόσθετων κλινικών που μπαίνουν στην μάχη για την πανδημία. Αν και σήμερα δόθηκαν αρκετά εξιτήρια δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο Νοσοκομείο, όπου οι νοσηλευόμενοι από covid-19 φτάνουν τους 80.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης εξέδωσε ψήφισμα για την κατάσταση με την πανδημία στην Π.Ε. Κοζάνης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: “Παρά την τεράστια και με αυτοθυσία προσφορά των υγειονομικών στελεχών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες. Η υποχρέωση της πολιτείας να τις καλύψει, είναι αδιαμφισβήτητη και επιβεβλημένη”. Παράλληλα θέτει και την αναγκαιότητα ενός νέου Νοσοκομείου στην περιοχή.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.