Header Ads

Το είπε ο Σαμαράς στο σημερινό μήνυμά του

Στο μήνυμα του μετά την επίτευξη της συμφωνίας με την τρόικα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα πιάνει τους στόχους, ενώ το πρόγραμμα βελτιώνεται.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι σε λίγα χρόνια η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται από μνημόνια, λέγοντας: «Η Ελλάδα θα είναι ισχυρή και ανταγωνιστική». «Στόχος να βγούμε από την κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια, αλλά να παραμείνουμε στο ευρώ, στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Μέσα στο 2013 απομακρύνονται 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Σε ό,τι αφορά την συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι προβλέπεται η απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014, από τους οποίους 4.000 έως το τέλος της φετινής χρονιάς. Όπως τόνισε «αυτό το μέτρο αφορά υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί για ποινικά οικήματα, ή για πειθαρχικά παραπτώματα, ή θα φύγουν οικειοθελώς ή των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν. Το σημαντικό είναι, όμως, ότι στη θέση τους θα προσληφθεί ίσως αριθμός νέων παιδιών με κριτήρια αξιοκρατικά».

Ανοίγει ο δρόμος για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Ο Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση μέσα στο καλοκαίρι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προβλέπεται για πρώτη φορά ότι στην επόμενη αναθεώρηση του Προγράμματος, τον Ιούνιο δηλαδή, θα εξεταστεί η μείωση και άλλων φορολογικών συντελεστών, όπως είναι ο ΦΠΑ στην εστίαση. Αυτό δεν το δέχονταν καν για συζήτηση. Τώρα μπήκε και επίσημα στην ημερήσια διάταξη».

Μειωμένο το «χαράτσι» της ΔΕΗ κατά 15%

Αναφερόμενος στο «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα είναι μειωμένο κατά 15% το 2013, ενώ τόνισε ότι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά θα είναι ανεξάρτητος από τα τιμολόγια της ΔΕΗ και, όπως ανέφερε, από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως είπε, ειδικά για τα χαμηλά εισοδήματα. Παράλληλα, δήλωσε ότι προβλέπονται νέες διευκολύνσεις για την εξόφληση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Με πολύ περισσότερες δόσεις και μεγαλύτερη ευελιξία σε σύγκριση με εκείνο που ίσχυε μέχρι σήμερα, όπως επεσήμανε.
Από το Blogger.