Header Ads

Μητροπολίτης Σιατίστης: Η Χρυσή Αυγή έχει ένα νεοπαγανιστικό και ναζιστικό υπόβαθρο

"Η Εκκλησία δεν μπορεί να ανεχθεί περιστατικά βίας, ρατσισμού και απομόνωσης διότι απλά ο Χριστιανός που θα δεχθεί κάτι τέτοιο, εκείνη την στιγμή έχει ακυρώσει την πίστη του", ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, κ. Παύλος, σχολιάζοντας την αύξηση των φαινομένων αυτών τον τελευταίο καιρό.

Ο Παύλος μίλησε το Σάββατο στην τηλεόραση της ΝΕΤ και αναφέρθηκε στη συμβολή της Εκκλησίας εν μέσω κρίσης, στη Χρυσή Αυγή, καθώς και στις γερμανικές αποζημιώσεις.

Αναφερόμενος στις σημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, ο Μητροπολίτης Σιατίστης τόνισε: "Όλοι είμαστε ζαλισμένοι, διότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι πάρα πολλές! Οι άνθρωποι πολλές φορές στην εποχή μας, βρέθηκαν σε πρωτόγνωρες δυσκολίες για την εποχή τους. Όμως στις δύσκολες ώρες πρέπει να βλέπουμε καθαρά, διότι διαφορετικά κινδυνεύουμε να χάσουμε τον εαυτό μας τον ίδιο."

Σχολιάζοντας το περιστατικό που συνέβη από εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι εισέβαλαν σε Νοσοκομεία της χώρας ο κ. Παύλος υπογράμμισε ότι "αυτό είναι καπηλεία της ελληνικής σημαίας."

"Η πατρίδα μας έχει παράδοση πολιτισμού και φιλοξενίας και το να χρησιμοποιούμε την ελληνική σημαία για να σκεπάσουμε την ακάθαρτη καρδιά μας, και τις απαράδεκτες συμπεριφορές μας, είναι προσβολή της ελληνικής σημαίας όταν την κρατάνε χέρια που δεν έχουν σχέση με την ιστορία της πατρίδας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Παύλος.

"Η Χρυσή Αυγή έχει ένα νεοπαγανιστικό και ναζιστικό υπόβαθρο"

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Η Χρυσή Αυγή έχει ένα νεοπαγανιστικό και ναζιστικό υπόβαθρο, διότι όποιος διαβάσει τα κείμενα της, τα παλαιότερα και τα νεότερα θα δει ότι αυτή είναι η πραγματικότητα."

Ερωτηθείς για την συμβολή της Εκκλησίας στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η Ελλάδα, αλλά και το αν πρέπει να φορολογείται η Εκκλησία ο Μητροπολίτης Σιατίστης ανέφερε ότι "η Εκκλησία φορολογείται και πληρώνει πολλούς φόρους."

"Δεν υπάρχει κάτι από τη ζωή των πολιτών που δεν ενδιαφέρει την Εκκλησία", σχολίασε ο κ. Παύλος σε ερώτηση αν η Εκκλησία πρέπει να έχει λόγο στα πολιτικά θέματα.

Τι δήλωσε για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης απάντησε και στο ερώτημα που αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις, τονίζοντας πως "γιατί η Ελλάδα να μην έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις; Αν πραγματικά το δικαιούται πρέπει να το κάνει."

"Αν η δικαιοσύνη λέει ότι εμείς αδικηθήκαμε τότε ασφαλώς πρέπει να διεκδικήσουμε το δίκαιο μας, επειδή ο άλλος είναι ο ισχυρός…αυτό σημαίνει την απουσία πολιτισμού στους λεγόμενους ισχυρούς", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Παύλος.

Τέλος μιλώντας για την Ευρώπη ανέφερε: "Η Ευρώπη δεν είναι πια μια αγκαλιά, η αν θέλετε αυτή η αγκαλιά έχει πάρα πολλά αγκάθια. Η συμπεριφορά της Ευρώπης σήμερα μοιάζει να είναι εξοντωτική και στην πατρίδα μας, και στην Κύπρο πρόσφατα."
Από το Blogger.