Header Ads

Απίστευτο: Δεν ξέρουν από πότε πίνουν νερό με χρώμιο οι κάτοικοι Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου

Την Τετάρτη 24 – 04 – 2013 στις 17 : 00 το απόγευμα στο κτίριο του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου, έγινε η προγραμματισμένη διανομή νερού με εμφιαλωμένα στους κατοίκους και στο δημοτικό σχολειό από το προεδρείο της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τον ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Η διανομή νερού αποφασίστηκε έπειτα από το σοβαρό πρόβλημα από έλεγχο της ΔΕΥΑΚ τόσο στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Αγίου Δημητρίου όσο και του Ρυακίου όπου διαπιστώθηκε και επιβεβαιώθηκε, με επαναληπτικές αναλύσεις, υπέρβαση των ορίων του ολικού Χρωμίου, που αποτελεί μία από τις χημικές παραμέτρους παρακολούθησης της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Η επιτρεπτή συγκέντρωση του ολικού χρωμίου σύμφωνα με την ως άνω οδηγία και την εθνική νομοθεσία έχει οριστεί στα 50 μg/l.

Οι κάτοικοι και των δυο χωριών είναι ανήσυχοι και προβληματισμένοι με αυτό το σοβαρό θέμα και περιμένουν με αγωνία την οριστική επίλυση του όπως επίσης απαντήσεις στα ερωτήματα : από πότε υπάρχει το πρόβλημα και πως δημιουργήθηκε και τι αντίκτυπο θα έχει στην υγεία των κατοίκων

Το θέμα παρακολουθείτε με την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και από το Τ.Σ. των 2 κοινοτήτων .

Για οποιοδήποτε νεώτερο για το θέμα όπως και για την διαμονή των νερό μέχρι να βρεθεί οριστική λύση, θα βγαίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Για το Τ.Σ. Αγίου Δημητρίου
Ο Πρόεδρος Πεχλιβανίδης Θεοχάρης

Από το Blogger.