Header Ads

Ξέφυγαν τα πράγματα στη Βουλή - Ραχήλ Μακρή: «Θα σας κρεμάσουμε όλους» - Τζαμτζης: «Θα μας κλ... τα αρχ...»

Έντονη κριτική αλλά και αντιπαραθέσεις που σε κάποιες περιπτώσεις ξέφυγαν από τα όρια προκαλεί η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.


Χθες, ανάμεσα σε άλλους βουλευτές, ο Ψυχάρης της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για «προχειροδουλειές» επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο «κινείται στη λογική κουρελούς, γεμάτο κενά και τρύπες, την ώρα που θα έπρεπε να είναι κατανοητό και φιλικό προς τον πολίτη, ώστε να τον έχουμε σύμμαχο στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής».

Κριτική υπήρξε και από άλλους βουλευτές, όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της συγκυβέρνησης, την «παράσταση» έκλεψε όμως ο διάλογος που είαν η Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ και ο Ιορδάνης Τζαμτζής της Ν.Δ. Σύμφωνα με τα Νέα, όταν η Μακρή εκτόξευσε απειλές του στίλ «Θα σας κρεμάσουμε όλους», με αφορμή το πολυνομοσχεδιο, ο κ. Τζαμτζης απάντησε: «Θα μας κλ... τα αρχ... Κάτσε κάτω! Μιλάς τώρα κι εσύ, που διορίστηκες με το ΠΑΣΟΚ στο Δημόσιο;».

 Και ο Θανάσης Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε όμως έντονα στην παρατήρηση του Κουτσούμπα της Ν.Δ. με αφορμή το πανό που σήκωσαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες έξω από τη Βουλή. Στη φράση «θα μας τους φέρετε σε λίγο και μέσα», που είπε ο Κουτσούμπας, αναφερόμενος στους διαδηλωτές του Συντάγματος, ο κ. Διαμαντόπουλος απάντησε: «Εκεί έξω ακούμε όλους αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις, πολύ περισσότερο δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ, που δεν έχουν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος, του νερού, που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους ή να πάνε στον γιατρό... Αυτοί μας λένε ότι δεν εκβιάζονται, ότι είναι αποφασισμένοι για ρήξη και ανατροπή. Έχουν την αποφασιστικότητα ώστε να πουν αυτό που έλεγε και ο Αρης Βελουχιώτης, όταν με τους συντρόφους του πήγαιναν να δώσουν τις μάχες για να ελευθερώσουν αυτόν τον τόπο: "Καλή αντάμωση στα γουναράδικα"». Αντιδράσεις προκάλεσε και η Σοφία Σακοράφα που αποκάλεσε την κυβέρνηση «συμμορία και κατοχική» και τους βουλευτές της «συνεχιστές της χούντας και των χαφιέδων».

Πηγή: www.lifo.gr
Από το Blogger.