Header Ads

Έρχεται καυτός Αύγουστος στην Υγεία! Πότε αλλάζουν νοσοκομεία-πότε φεύγουν οι εργαζόμενοι

Θα πάνε διακοπές οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και πιθανώς γυρίζοντας να βρούνε άλλο ΕΣΥ, καθώς ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να προχωρήσει στις σχεδιαζόμενες αλλαγές από τον Αύγουστο. Τι θα αλλάξει άμεσα


Οι πρώτες αλλαγές στα δημόσια νοσοκομεία θα ξεκινήσουν εντός των ημερών με τους εργαζόμενους να είναι σε ανασφάλεια και ανησυχία για το ποιος θα μπει τελικά σε καθεστώς κινητικότητας.
Ήδη οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες και έχουν στα χέρια τους τη λίστα με τα πρόσωπα που θα πρέπει να τεθούν για περίπου δύο μήνες εκτός ΕΣΥ και σε διαθεσιμότητα.

Περίπου 1230 άτομα είναι ήδη στη λίστα τα οποία και αναμένεται να επανενταχθούν στο σύστημα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου όπως διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε δομές που σήμερα υπάρχουν κενά και κυρίως όσοι προέρχονται από μικρά νοσοκομεία θα μεταφερθούν στα μεγαλύτερα στα οποία είναι ενταγμένα.

Ταυτόχρονα το σύστημα υγείας θα ενισχυθεί με διάφορες ιατρικές ειδικότητες καθηγητών (περίπου 1500 άτομα) που μπήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο οι προερχόμενοι από το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να απορροφηθούν πιθανότατα αργότερα και προς το τέλος του χρόνου λόγο διαφορετικών διαδικασιών.


Για θερμό Αύγουστο κάνει λόγο ο ΠΦΣ
Στην προειδοποίηση ότι ο Αύγουστος μπορεί να εξελιχθεί στον πιο θερμό μήνα, προχώρησε χθες η διοίκηση του Πανλλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, διεκδικώντας με τον τρόπο αυτό την τήρηση των δεσμέυσεων από την πλευρά της Πολιτείας. Όπως αναφερει σχετική ανακοίνωση του ΠΦΣ, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων οι φαρμακοποιοί βρισκονται σε συνεχή αναμονή για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων χρεών.

Οι φαρμακοποιοί αναμένουν την υλοποίηση των επισήμων δεσμεύσεων της πολιτείας που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση, για την εξόφληση χρεών που ανέρχονται σε 75.000.000 ευρώ και χρονολογούνται από το 2010!

«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και τα όποια οικονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί μαζί με την υπομονή μας» , τονίζουν οι φαρμακοποιοί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αύγουστος μπορεί να γίνει ακόμη πιο θερμός.

Είναι ευθύνη και καθήκον της Πολιτείας να επιλύσει επιτέλους όποια γραφειοκρατικά εμπόδια υπάρχουν και να απελευθερωθούν τα χρήματα που λιμνάζουν στα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε η φαρμακευτική αγορά να πάρει μια μικρή ανάσα ρευστότητας, τονίζουν ενώ ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης αναφέρει κλείνοντας την ανακοινωση ότι «Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις που αφορούν την εξόφληση όλων των οφειλόμενων των προηγούμενων ετών αλλά και την επίσπευση των πληρωμών των υποχρεώσεων του 2013»

iatropedia.gr
Από το Blogger.