Header Ads

ΠΑΜΕ: Για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση προχωράει το σχέδιο της για πλήρη παράδοση της Ηλεκτρικής Ενέργειας στα μονοπώλια.


Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα είναι τα μεγάλα θύματα, προκειμένου τα μεγάλα μονοπώλια να κερδίσουν. Οι συνεχόμενες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος αυτό τον στόχο υπηρετούν.

Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στην στρατηγική της Ε.Ε για πλήρη απελευθέρωση-ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας για αυτό και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο ιδιωτικοποίησης όλου του τομέα της ενέργειας (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΑΣΦΑ, ΕΛΠΕ) Η στρατηγική αυτή προωθείται με συνέπεια από την συνθήκη του Μάαστριχ μέχρι σήμερα..

Οι χαμένοι από την ιδιωτικοποίηση μέχρι σήμερα της ΔΕΗ ήταν.

· Τα λαϊκά στρώματα που είδαν την τιμή του ρεύματος με συνεχείς αυξήσεις να ανεβαίνει σε δυσθεώρητα επίπεδα .Εκατοντάδες χιλιάδες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς σε συνδυασμό με την μείωση των μισθών και την ανεργία. Η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις .

· Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ κα στην ενέργεια συνολικά που είδαν τα δικαιώματα τους να πετσοκόβονται. Οι εργαζόμενοι με σταθερή εργασία είναι λιγότεροι από 20.000 και αυξάνεται η μαύρη εργασία, τα 8μηνα και τα 4μηνα με μισθούς πείνας. Η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση θα σημάνει την γενική επίθεση σε όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Κερδισμένα είναι τα μονοπώλια στην ενέργεια που θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους. Για αυτό και για τον έλεγχο της ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι ιδιαίτερα έντονος.

Την πορεία της ιδιωτικοποίησης την έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα οι πλειοψηφίες στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) Όσοι από αυτούς σήμερα διαφωνούν με την πλήρη ιδιωτικοποίηση φορούν τον μανδύα του αντιμνημονιακού και δίνουν όρκους πίστης στην Ε.Ε και την ανταγωνιστικότητα, προσπαθούν για μια ακόμα φορά να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους.

Η λύση προς όφελος του λαού βρίσκεται στην πρόταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για ενέργεια λαϊκή περιουσία

Σήμερα απαιτείται:

üΓραμμή ρήξης με την πολιτική της απελευθέρωσης, με την στρατηγική της Ε.Ε, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

üΠάλη για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες

Καλούμε τα συνδικάτα να πρωτοστατήσουν για να μην περάσει αυτή η λαίλαπα.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αφορά όλους τους εργαζόμενους.



Ιούλης 2013

Από το Blogger.